lördag 20 februari 2021

Jimmie Åkesson...

» För våra synders skull.

- "Sverige behöver ett totalstopp, för all invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning."

Så skrev SD:s ledare Jimmie Åkesson på Twitter för några dagar sedan. Ett uttalande som resulterat i massiv kritik från alla andra partier. Inklusive Moderaterna! Ja, jag har inte sett att Ebba Busch har haft några synpunkter. Men hon är väl fullt upptagen av att ljuga om kärnkraftens ljuva framtid och att försöka tvinga 81-åriga Esbjörn att sälja sin fastighet till henne så att hon kan flytta in och bo nära resten av sin släkt. Fast jag kan ju ha missat det också?

SD:s rötter
Hur som helst så kan ju faktiskt Jimmie Åkessons uttalande tolkas på två sätt. Eftersom det är den rasistiskt belastade Jimmie Åkesson som uttalat sig så förutsätter alla att han menar att "all invandring utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning."

Men man kan ju tolka det på ett annat sätt också. Nämligen att vi ska ha ett totalstopp för all "den invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning". Däremot är det OK med annan invandring, den som inte utgör någon social, kulturell eller ekonomisk belastning.

Eftersom jag hävdar att de flesta invandrare tillför något positivt för det svenska samhället! Socialt, kulturellt och ekonomiskt. Så innebär ju Jimmie Åkessons uttalande egentligen inget nytt. Den rekordlåga invandring vi har just nu skapar inga problem. Så låt den fortsätta.

Tyvärr så tror jag att Jimmie Åkesson menade det första alternativet. Jimmie Åkesson är en rasistisk och populistisk missnöjespolitiker med en nazistiskt förflutet. Det är en skam att Ulf Kristersson, Ebba Busch och tydligen även Nyamko Sabuni är villiga att köpa allt detta i sin hunger efter Makten.

Läs:
Massiv kritik mot Åkessons ordval: ”Ovärdigt en partiledare”. - Aftonbladet
M och KD måste sluta vara Åkessons dörrmattor. - Line Stenberg i Aftonbladet
Med SD i båten behövs klara regler mot barlast. - Henrik Sundbom i Svenska Dagbladet
Åkesson om kritiken: ”Tar gapandet med ro”. - Svenska Dagbladet
Här hyllar SD-politikern förintelseförnekare. - Dagens ETC
Ännu en SD-ledamot utesluten ur partiet i Torsby. - SVT Värmland

Inga kommentarer: