lördag 13 februari 2021

Hat eller debatt

» Utan anständighet.

Centerns ungdomsförbund hatar tydligen Facket. När CUF skulle uppvakta Martin Ådahl som årets centerpartist så tyckte man att en målad tavla där Martin Ådahl står framför en brinnande LO-borg var en lämplig gåva. Martin Ådahl uppskattade tydligen gåvan och poserade glatt med tavlan. Andra centerpartister hyllade gåvan. Det är uppenbart att Stureplanscentern i helig union med den övriga Timbrohögern fortfarande styr i CUF:s ledning. Det är bra att veta var dessa spolingar står i frågan om facklig verksamhet. Det ska till Annie Lööfs heder sägas att hon deklarerade att Centerpartiet tog avstånd från en brinnande LO-borg. Men CUF och delar av centerrörelsen kan stå i skamvrån ett tag till. Tydligen behöver CUF publiciteten. Vad jag förstår har CUF i dag bara några hundra medlemmar!

Ta det lugnt med ilskan
Att nätkommentarer från den sverigedumokratiska svansen är fylld med hat och hotelser är något som vi är medvetna om. Det här är grupper som är så fyllda av hat att dom förtjänar att kallas sverigedumokrater. Jag tror inte att den officiella ledningen för SD alltid uppskattar stödet. Men SD:s retorik och politik eldar på denna svans av hatande sverigedumokratiska svans och fortsätter därför att sprida hotelser. Miljöminister Amanda Lind fick nyligen den här kommentaren på SD:s officiella sajt: "Undrar om repet hon snart får runt halsen kommer göras på kråkboet? Måste ju spara på miljön." Jag tror att den idiot som skrev detta faktiskt tyckte att han var rolig. Men han (hon?) var intet annat än en idiot. Att SD inte rensar i sina kommentarsfält är en skam för SD.

Men det finns tillfällen när SD är snabba att rensa bort på nätet. I SD-styrda Svalöv här nere i Skåne hade personalen på Biblioteket genomgått en HBTQ-utbildning och blivit certifierade av RFSU. Och detta skröt man om på Facebook. Men det skulle man ju inte gjort i en SD-styrd kommun. Det blev omedelbart order från SD-ledningen att inlägget skulle tas bort. HBTQ? Usch säger man på SD om allt som har med sådant äckligt att göra. Så inlägget fick strykas.

Hatet och hoten på nätet får ibland effekter. Forskaren Jonas F Ludvigsson vid Karolinska Institutet som forskat om Covid-19 slutar med sin forskning. Hat och hot på nätet har blivit för mycket. Tror ni att hat- och hotgrupperna skäms eller känner tillfredsställelse?

Läs:
Ilska mot C-tavlan på brinnande LO-borgen. - Aftonbladet
Efter hatiska kommentarerna – kulturminister Amanda Lind kritiserar SD:s Youtubekanal. - Resumé
Facebookinlägg om HBTQ-certifiering stoppades av Svalövs kommun. - Helsingborgs Dagblad (låst artikel)
Ministern förfärad efter KI-professorns besked. - Svenska Dagbladet

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Läs Aftonbladets ledare och fundera en extra gång. https://www.aftonbladet.se/ledare/a/GajjJl/sd-hatet-mot-lind-ar-det-nya-normala