måndag 17 februari 2020

Om SverigeDUMokraterna

» Oseriösa

Sverigedumokraterna är ett oseriöst politiskt parti! Inget annat svenskt parti har så många företrädare som är direkt brottsliga, som trampar i klaveret, som uttrycker sig vidrigt, som sprider vidrigheter och så vidare. Alla partier har i sina led företrädare som gör bort sig. Men inget parti kan som Sverigedumokraterna lägga sådana skandaler på hög.

Partiet har dessutom en supporterskara som totalt har missförstått vad demokrati är. Som har missförstått vad människovärde innebär. Och så vidare... Att läsa debatten på olika forum som hävdar att dom stödjer Sverigedumokraterna och Jimmie Åkesson gör att man blir illamående. Det kvittar hur mycket det officiella Sverigedumokraterna hävdar att dom tar avstånd från rasism, nazism, antisemitism osv. Om och om och om igen så träder företrädare för Sverigedumokraterna fram och visar sig inte förstå sig på det här. Människor som hävdar att dom stödjer partiet och Jimmie Åkesson för en debatt som gör att man blir mörkrädd. Spridandet av hat, lögner, överdrifter, fördomar och liknande är enorm inom de här grupperna. Och det officiella Sverigedumokraterna tar inte avstånd från detta på ett trovärdigt sätt. Det är ju deras supportrar som man inte vill stöta bort.

Partiet sprider också själva i sin propaganda delar av dessa fördomar och detta hat. Hatet mot muslimer inom Sverigedumokraterna är vitt spritt för att ta ett exempel. Låt oss ta de motioner och krav från Sverigedumokraterna som dyker upp i princip i alla kommuner om införande av vad man kallar "slöjförbud" i skolor eller i hela kommunen. Ibland maskerat i att förbjuda alla former av religiöst präglad klädsel. Skolverket har deklarerat att ett förbud för elever att klä sig som dom vill är inte tillåtet. Det bryter mot religionsfriheten. Men flera kommuner har infört den typen av beslut trots detta efter krav från Sverigedumokraterna.

I media har vi kunnat läsa hur det gick i skånska Skurup efter att man som första kommun infört ett skolförbud mot slöja. Antalet elever som bar slöja ÖKADE med 400 procent! Från det stora problemet med att fem elever hade slöja har antalet elever ökat till 20 med slöja. Många har förklarat att ingen annan ska lägga sig i vilken klädsel dom bär. Alltså väljer dom att ha slöja för att protestera. De flesta kommuner som än så länge hunnit fatta beslut har följt lagen och avslagit Sverigedumokraternas dumheter. Men rektorn i Skurup som följer lagen har utsatts för hot och trakasserier från den Sverigedumokratiska svansen.

Byt ut "Slöjförbud" mot "Kippaförbud" och fundera över vilka som skulle kunna komma med ett sådant förbud? Jag blir i varje fall mörkrädd när samhället försöker lägga sig i hur människor klär sig. Sedan kvittar det om det är i Saudiarabien, Iran eller i Sverige. Vi är en demokrati i motsats till dessa båda stater. Det innebär att vi fungerar som en demokrati också!

Låt mig ta ett annat område där Sverigedumokraterna trampar in som en elefant i en porslinsbutik. Det handlar om att lägga sig i vilken konst och kultur som ska få finnas. Sölvesborgs klavertramp har blivit välkända. Senaste exemplet är Norrköpings stadsmuseum som just nu visar en utställning som heter: - "Medlöperi och Motstånd – Nazismen i Norrköping då och nu". En utställning som handlar om nazismen i Norrköping under 30- och 40-talet. Som visar hur många sympatisörer för Nazismen som fanns i Norrköping (och i övriga Sverige) på den tiden. På ett ställe i utställningen finns ett antal tidningsklipp som berättar om nazismen i Norrköping i dag. På 1 (ett) urklipp figurerar Sverigedumokraterna! Ett klipp som berättar att partiet har uteslutit en medlem för kopplingar till nazismen. Detta fick SD till att polisanmäla den ansvariga för utställningen. Utställningen och ansvariga har utsatts för hot och trakasserier. Observera att det enda tidningsklipp där SD figurerade berättade att man visat upp sin nolltolerans mot nazismen och uteslutit en medlem. - "Det ger en helt felaktig bild av oss Sverigedemokrater" kommenterar Sverigedumokraterna det med. Felaktig bild, att man visar att man uteslutit en medlem?

Sverigedumokrater
Även om Sverigedumokraterna leder överlägset den här ligan så kan man från andra håll också se konstigheter när det gäller att lägga sig i kultur och konst. I Dagens ledarartikel i Svenska Dagbladet (moderat) har Maria Ludvigsson en lång utläggning som väl främst är en reaktion på den eminente Göran Greiders syn på saken. Att Maria Ludvigsson kan svamla dumheter är inget nytt. Men en liten mening mot slutet får mig att trots allt reagera rejält. Så här skriver hon: - "Var är den borgerliga röst som tålmodigt förklarar att gemensamma medel inte ska läggas på konst över huvud taget? Att konsten ska vara fri. Att den är för värdefull för att politisera. Att den inte behöver tjäna någons syften." Menar verkligen Maria Ludvigsson att Staten, Regioner eller Kommuner inte ska lägga ett öre på t.ex. konstnärlig utsmyckning. Inga statyer, inga tavlor på väggarna, ingen konst i tunnelbanan, ingen konstnärlig utsmyckning på torg osv? Ska allt sådant vara beroende på om det finns en välvillig mecenat som vill bli förevigad med en minnesplakett? Är hon helt...

Ett annat område där Sverigedumokraterna utmärker sig är när det gäller att tvingas utesluta medlemmar eller att medlemmar och förtroendevalda helt enkelt hoppar av och blir politiska vildar. Alla partier drabbas av sådant någon gång då och då. Sverigedumokraterna drabbas ständigt! Detta beror naturligtvis på att partiet inte är ett seriöst parti, istället drar man till sig diverse olika rättshaverister, extremister och allmänna klantarschlen. Vi kan ta situationen i min egen hemkommun Åstorp. Där detta ständigt återkommande fenomen just nu skapar problem. I Åstorp är Sverigedumokraterna näst största parti. Man har 9 mandat i Kommunfullmäktige av de 31 mandaten. Man utgör där ett av två oppositionsblock. Det andra är den Borgerliga Allians för Åstorp som består av Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna. Dessa tre partier har också 9 mandat. Åstorp styrs av en minoritet med 13 mandat bestående av Socialdemokraterna, Centern och Vänsterpartiet.

Som ni förstår kan det bli problem att få ihop en majoritet i Kommunfullmäktige. Det blir inte lättare när det visar sig att SD:s förstanamn har hoppat av partiet och sitter kvar som politisk vilde. Ännu mer komplicerat blir det när vi kan konstatera att både hon och en till av partiets representanter i Kommunstyrelsen har hoppat av partiet och sitter som politiska vildar i Kommunstyrelsen. Ännu värre blir det när vi kan konstatera att det är just dessa två avhoppare från Sverigedumokraterna som sitter i Kommunstyrelsens arbetsutskott för Sverigedumokraterna - som politiska vildar! Kommunens näst största parti är alltså inte längre representerade i Kommunstyrelsen arbetsutskott. Deras representanter har hoppat av och sitter som politiska vildar. För att sedan komplicera det hela ytterligare så är Kommunstyrelsen (efter krav från just Sverigedumokraterna) vald enligt proportionella val. Detta gör att det inte går att byta ut representanter i KS eller KSau.

Resultatet är att KSau kan ha majoritet för ett förslag, KS för ett annat förslag och Kommunfullmäktige kan slutligen komma till ett tredje beslut. Nu finns det förslag på att försöka lösa det här. Genom att helt enkelt organisera om Kommunstyrelsen. Genom att göra KS mindre får man välja en ny Kommunstyrelse. Det går inte pga lagar att bara att välja en ny, man måste göra det pga en omorganisation. Jag kan se det demokratiska problemet med att kommunens näst största parti inte är representerade. Men samtidigt är jag ju tveksam till om man ska hjälpa SD att lösa sina interna problem.

Som sagt, Sverigedumokraterna är inte ett seriöst politiskt parti. Det är en samling rasister, rättshaverister och klantar!

Läs mer:
Skolverket: Slöjförbud inte tillåtet. - Sveriges Radio
Efter Skurups slöjförbud – fler elever bär slöja. - Dagens ETC
Slöjförbudets effekt i Skurup: Fler bär slöja. - Expressen/Kvällsposten
Slöjförbudets effekt i Skurup: Fler bär slöja. - Helsingborgs Dagblad
Medlöperi och Motstånd – Nazismen i Norrköping då och nu. - Norrköpings stadsmuseum
Bråket kring nazistutställningen i Norrköping väcker frågor om demokratin. - Oisin Cantwell i Aftonbladet
Menskonst eller kung på häst? - Maria Ludvigsson i Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: