måndag 1 juli 2019

Silikonbröstens Dag

» Dumheter

Det händer att man bara vill ruska på huvudet och skruva tillbaka tiden och hoppas att det man ser, hör eller läser faktiskt bara var ett missförstånd. Låt mig ta ett par exempel.

Man kan undra
Jag läser om den moderata riksdagspolitikern Jan Ericson i Ubbhult. - "Klimatkris är bara ett modeord för alarmister" säger han i en intervju i Aftonbladet. De s.k. "klimatskeptikerna" blir allt färre och får allt svårare att hitta några vetenskapliga rön och vetenskapsmän att hänvisa till. Jag förväntar mig inte att jag ska hålla med en Moderat politiker. En studie av Jan Ericsons bloggande och twittrande visar att vi står på olika sidor av barrikaderna. Ett intressant ställningstagande är Jan Ericsons tveksamhet till att administratören av en Facebookgrupp skulle ha något som helst ansvar för vad som skrivs i den aktuella Facebookgruppen. Han har nog missat vad "Administratör" innebär. Låt mig avsluta med Jan Ericsons svar på frågan "Vad gör du själv för att minska dina utsläpp?" - "Inget speciellt eftersom jag som sagt inte tror att det har någon större betydelse för klimatet. Däremot försöker jag leva så hållbart och miljövänligt som möjligt och minska energiförbrukning och avfallsmängder." Det är ju tur att han kanske källsorterar i varje fall....

De nya inskränkningarna i rätten att med sin tobaksrök förpesta tillvaron för andra har lockat fram en del knäppgökar. I media har vi nu under några dagar kunnat följa kampen om vem som kan kläcka ur sig de värsta dumheterna i protest mot de nya lagarna. En av toppositionerna i denna kamp om botten måste den liberala riksdagsledamoten Joar Forssell (som också fortfarande är ordförande i LUF) tilldelas. Utklädd till en cigarrett har han i protest mot rökförbudet kedjerökt (trots att han inte är rökare och dessutom lider av astma) i Almedalen under parollen: - "Jag röker bara för att jävlas med Annika Strandhäll". Något som ju verkligen tyder på omdöme? Fast det handlar nog främst om ett förtvivlat försök att få publicitet. Kampen om mediebevakningen i Almedalen är hård. Jag har ju tidigare konstaterat att ingen i dag skulle vilja återinföra rätten att röka inne på restauranger. Jag hade fel. Joar Forssell vill det!

Själv känner jag mig i varje fall tacksam för att de här två pajasarna styrker mig i mitt eget politiska ställningstagande.

Inga kommentarer: