fredag 19 juli 2019

Olika värderingar

» Skattekverulanterna

Skattekverulanternas Förening (dom kallar sig formellt för Skattebetalarna) har räknat ut att i går inträffade vad man kallar Skattefridagen. Skattefridagen definieras så här enligt Skattekverulanterna: "Skattefridagen visar hur många av årets dagar det tar för en genomsnittlig inkomsttagare att tjäna ihop till årets inkomstskatt, arbetsgivaravgift, moms och punktskatter."

Skatte icke betalarna
Observera alltså att man räknar in även sådant som arbetsgivaravgift osv som arbetsgivaren betalar. Jag undrar om Bolagsskatt osv också är med? Man gör också stor sak av att: "Det är en dag tidigare än förra året, tack vare den M/KD budget som gäller till årsskiftet." Vad man hänvisar till är alltså den underfinansierade och ogenomtänkta Servettskiss till budget som Moderaterna och Kristdemokraterna drev igenom i Riksdagen tillsammans med kompisarna i Sverigedumokraterna. En budget där man verkar ha spelat tärning om var man skulle stryka pengar. Helt utan att ha funderat över vilka konsekvenser budgetnedskärningarna skulle få.

Av Skattebetalarna sanktionet
Hur som helst hade jag gärna sett att Skattekverulanternas "Skattefridag" hade inträffat någon gång i nästa vecka istället så att Sjukvård, Polis, Tull, Kultur, Infrastruktur, Pensioner, Välfärdsstat osv hade fått tillräckligt med pengar. Men så långt tänker inte Skattekverulanterna. Men antagligen hade Moderaterna och Kristdemokraterna slösat bort extrapengarna på mer pengar till militären och bättre möjlighet för privata storkoncerner att tjäna mer pengar på olika upphandlingar av allt från vård till annan service. Senaste dumheten är ett krav från tokhögern i Fria Moderata Studentförbundet som vill privatisera fängelserna. USA är ett sådant avskräckande exempel där detta genomförts. USA är i dag det land i världen som har störst andel av sina medborgare inspärrade. Det har INTE inneburit lägre kriminalitet - tvärtom. Men en bra förtjänst för ett antal riskkapitalister! För övrigt roade jag mig med att gå igenom alla nyheter på Skattebetalarnas hemsida det senaste 1½ året. Det fanns inte ett enda inslag som handlade om skattefusk, skattesmitning, skatteplanering osv. Det är bara om skadliga skatter, farliga skattehöjningar och slöseri med skattepengar. Jag kan inte tolka det på annat sätt än att Skattebetalarna stödjer skattesmitning.

Gärna mer skatt om pengarna används till vårt gemensamma bästa. Som några intelligenta politiker uttryckt det:

Åt var och en efter behov - av var och en efter förmåga!

Inga kommentarer: