lördag 6 juli 2019

Internationella kyssdagen

» Fyra komiska uttalande

Det är en sådan dag där jag inte kan bestämma mig för vad jag ska välja som ämne för dagen. Till slut var jag nere i fyra alternativ. Eftersom jag själv helt utan inblandning från någon annan bestämmer vad jag ska tycka till om under dagen så har jag bestämt att det får bli fyra helt olika ämnen. Jag har för enkelheten döpt dom till 1, 2, 3 och 4. Läs och tänk efter alla dumheter som kan framföras. Ja, inte av mig, men från många andra som tycker annorlunda än mig.

Vi skrattar
¤ 1.   - "Varför röstas inte skattehöjarna bort?" Så skulle tokhögerns utsända på Svenska Dagbladets ledarredaktion (Catarina Kärkkäinen från Fria Moderata Studentförbundet) huvudledare ha hetat i gårdagens tidning. Men tyvärr: "I gårdagens tidning föll huvudledaren ur tryck på grund av ett missöde kopplat till den mänskliga faktorn" skriver man i dagens tidning. Texten handlar hur som helst, för de som läser den på nätet i varje fall, om kommunala skattehöjningar pga misskötsel av ekonomin. "På grund av ett missöde kopplat till den mänskliga faktorn", så handlar ledaren faktiskt inte om moderatghettot Danderyd som ju precis tvingats besluta om en rekordhöjning av kommunalskatten med 1:40 efter total misskötsel av den kommunala ekonomin. För att hålla skatten nere har Danderyd finansierat verksamheten genom att sälja ut tillgångar. Nu finns det inte mer att sälja så nu står det klart hur man misskött ekonomin. Man skyller på det kommunala utjämningsbidraget, men det är en utgift man vet om. En ansvarsfull kommun budgeterar med kända utgifter. Missköter man budgeten så är man inkompetent. Men det är alltså inte om det som menas i ledaren.

¤ 2.   - "Inför ett avdragsförbud under Almedalen!" Denna slutsats har ovan nämnda Catarina Kärkkäinen tillsammans med Lydia Wålsten (Timbros utsända på Svenska Dagbladet) samt Tove Lifvendahl (rent allmänt högermoderat) gjort i ett samtal, i ren ilska över Annie Lööfs förslag om ett speciellt grundavdrag för de som bor i Norrlands glesbygd. Och egentligen är det ett utmärkt förslag, alltså stopp för krav och förslag på nya skatteavdrag under Almedalsjippot. Tänk att slippa förslag om nya jobbskatteavdrag, utökade ROT & RUT avdrag. Inga förslag på avdrag för gåvor. Inga ändrade avdrag för jobbresor. Det kommer ju regelbundet som ett brev på posten nya krav på sänkta skatter för moderaternas kärnväljare genom olika finurliga skatteavdrag. Bra tänkt Catarina, Lydia och Tove!

¤ 3.   - "Vill ni ha tillbaka tidningarna eller ska vi slänga dom?" Det var den fråga som tidskriften Chef (det är Nordens största ledarskapstidning) fick från flygbolaget BRA sedan man köpt reklamplats på flygen till Almedalen genom att senaste numret av tidningen skulle stoppas i tidskriftsfacket på flygplanen som reklam för tidningen. Men tidningens innehåll passade inte flygbolaget BRA. Dom bröt avtalet och vägrade dela ut tidningarna. Tidningen innehöll nämligen flera artiklar om flygets miljöproblem, och sådant ska naturligtvis censureras bort så att inte flygpassagerarna får läsa det och kanske drabbas av flygskam. Det är uppenbart att Flygskammen därför nu har fått en ny betydelse! Annars läser jag att de flesta flygpassagerare inte skäms alls. SAS slog nytt passagerarrekord i juni. Det krävs MER Flygskam - NU!

¤ 4.   - "Our army manned the air, it rammed the ramparts, it took over the airports, it did everything it had to do." Så lät Donald Trumps hyllning till den amerikanska revolutionsarmén som 1775-1783 stred mot britterna för den amerikanska självständigheten. Det var i varje fall så som Donald Trump uttryckte sig när han i sitt tal på USA:s nationaldag den 4 juli skulle fira minnet av den 4 juli 1776 när de första delstaterna förklarade sig självständiga från britterna. Det var annars först 1903 som bröderna Wright gjorde sin första lyckade flygning. Så på 1700-talet fanns det knappast några flygplatser att ta över från den brittiska kolonialmakten. Donald Trump skyller på att telepromptern fuktskadats av regnet...

Det var alltså det hela. Jag hoppas att några av er drar lite på smilbanden. Inte att ni skrattar åt mig alltså. Men, ni gör ju, precis som jag, precis som ni vill. Om ni tycker att det är mig ni vill skratta åt så står det er fritt. Vi lever i en demokrati, och jag vet ändå att det är jag som har rätt!

Inga kommentarer: