torsdag 27 juni 2019

Sverigedumokratiskt dårpipperi

» SD vill förbjuda fikarast och toapaus

Och kanske också rökpaus på arbetstid? Visst låter det obegripligt och helt osannolikt. Det skulle möjligen då vara rökpausen på arbetstid som verkar trovärdig. Var får jag sådana här dumheter ifrån undrar säkert en hel del läsare, för att inte tala om alla sverigedumokrater som väl satte sin mjölk i halsen.

Vad det handlar om är att jag läser en debattartikel i Expressen från sverigedumokraten Jonas Andersson (han benämner sig som ledamot i Socialförsäkringsutskottet) som argumenterar för att förbjuda det som "inte ingår i arbetsbeskrivningen får arbetstagaren utöva på fritiden".

Nu ska vi vara ärliga mot Sverigedumokraterna. Dom vill naturligtvis inte förbjuda anställda att på sin paus ta en kopp kaffe, ta en rök på godkänd plats, gå på toa eller snacka skit med en arbetskamrat. Även om det inte står i arbetsbeskrivningen. Nä, det Jonas Andersson vill förbjuda anställda är att be en bön på sin rast. Det handlar tydligen om att ett av de skånska SD-fästena, Bromölla, beslutat att kommunalt anställda inte har rätt att under arbetstid be en bön! Om det är något problem med att tjänstemännen på kommunkontoret smiter undan från sitt jobb för att ideligen gömma undan sig och be bön vet jag inte. Eller det är kanske parkförvaltningens killar som vägrar rensa ogräs för att istället sitta och be löjliga böner? Eller det är kanske hemtjänstens personal som är försenade till vårdtagarna eftersom dom envisas med att ständigt be böner?

Jag vet inte! Jag har aldrig hört något om att detta skulle vara ett problem på någon arbetsplats. Men när jag läst kommentarer till debattartikeln så verkar det frodas en hel del fruktansvärda fördomar om vad det egentligen handlar om. Som ni förstår, eftersom det kommer från Sverigedumokraterna, så handlar det naturligtvis om att det är just muslimsk personal som är ett problem. Tydligen så ber alla muslimer 5 gånger om dagen, och eftersom dom ska tvätta händer och fötter osv innan och kräver speciell lokal med bönematta och allt så går det åt närmare en timmes arbetstid varje arbetsdag! Vilket ju är upprörande! Fast jag har ju jobbat med muslimer och kan aldrig minnas att jag ens märkt att någon av dom försvunnit några stunder för böner.

Bromölla kommun

Jag tror främst att det handlar om typisk SD-politik. Dvs skapa ett problem som inte finns och sedan förbjuda denna företeelse så att man visar handlingskraft mot de hemska muslimerna. Jag har för övrigt varit inne på Bromölla kommuns hemsida och läst kommunala protokoll, men kan faktiskt inte hitta det här ärendet.

För övrigt undrar jag om man har tänkt installera övervakningskameror på toaletterna så att dom hemska muslimerna inte ber en bön medan dom går på toa och gör ettan eller tvåan? Det är ju nästan så att vem som helst skulle vilja be en bön om man har problem med tvåan på jobbet! Det nya övervakningssamhället!

Det känns som Skåning pinsamt att nästan dagligen se hur skånska kommuner gör bort sig!

Inga kommentarer: