lördag 15 juni 2019

Ska vi börja skriva Kristdumokraterna

» En Ebba som borde ha bekymmer

Helt plötsligt sköt opinionssiffrorna för Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna i höjden. Om detta berodde på partiets högergir, på att Ebba Busch Thor plötsligt upplevdes som trevlig, på att man skickligt duperade väljarna eller på att media helt plötsligt skildrade Kristdemokraterna så positivt kan vi diskutera i all evighet. Vi kommer nog aldrig att bli eniga.

Men, att Kristdemokraterna nu kört in i väggen och har fått rejäla problem på halsen, det kan vi nog vara eniga om. Ebba och den övriga KD-toppen tycker att det är media och politiska motståndare som är taskiga mot dom. Men det handlar i själva verket om rejäla självmål.

Lars Adaktusson
Vi har frågan om KD-toppen Lars Adaktussons agerande i EU-Parlamentet och hans umgänge med extrema abortmotståndare och konspirationspolitiker ute på högerkanten. Det hela aktualiserade frågan om vad Kristdemokraterna egentligen tycker i abortfrågan. När det visar sig att den gamla politiska kommentatorn i SVT, Lars Adaktusson, i EU-Parlamentet bland annat som enda svensk röstat emot när EU-Parlamentet ville fördöma att Paraguay vägrat abort till en 10-årig flicka som blivit gravid efter våldtäkt från sin styvfar så var måttet rågat. Kritiken blev intensiv när det visar sig att Lars Adaktusson satt som system att rösta emot aborträtten i EU-Parlamentet. Ofta som enda svensk men ibland tillsammans med de sverigedumokratiska ledamöterna.

Ebba Busch Thor är dock ovillig att diskutera Kristdemokraternas syn i abortfrågan. Officiellt hävdar man att man accepterar den svenska abortlagstiftningen. Samtidigt som man gör vad man kan för att inskränka den. T.ex. genom att stödja krav på att barnmorskor ska ha rätt att vägra utföra aborter eller hjälpa till med att informera om olika preventivmetoder och liknande. Samvetsfrihet kallar man det. Jag har dock inte sett några motsvarande krav från Kristdemokraterna om samvetsfrihet för anställda vid Migrationsverket att ha rätt att vägra befatta sig med ärenden som gäller utvisning av afghanska killar till Afghanistan. Har man tagit ett jobb så utför man det som ligger i jobbet. Annars byter man jobb! Verkligheten är egentligen den att Kristdemokraterna ljuger när dom säger att dom står bakom svensk abortlagstiftning. Dom står INTE bakom den utan motarbetar den!

Danderyd
En framstående kristdemokrat som talade klarspråk var Joachim Gahm i Danderyd. Alla aborter är mord skriver han. Bland mycket annat. Innan valet gick han ut och tyckte att Danderyd skulle sänka skatten med 1:-. Nu efter valet fick Joachim Gahm gå ut och medge att Danderyd rekordhöjer skatten med 1:40 sedan styret under åratal misskött ekonomin. Joachim Gahm har hur som helst uppenbarligen gått över gränsen för den kristdemokratiska partiledningen. I går stod det klart att KD utesluter Joachim Gahm ur partiet. Joachim fick snabbt ändra sin Facebookprofil till: - "Konservativ Gruppledare i kommunfullmäktige, kommunstyrelseledamot och KSAU ledamot för Danderyd." Inför valet tvingades KD i Danderyd plocka ner valaffischer där Joachim Gahm krävde: - "Det räcker nu! Migranttak". Det som fått KD-ledningen att till slut få nog är Gahm:s attacker på feminister, muslimer och allt annat som inte tycker som honom. Nu är han alltså utesluten ur Kristdemokraterna.

Ebba Busch Thor
Kort sagt. Ebbas högervridning av Kristdemokraterna var inte bara en opinionsmässig triumf. Den har också släppt lös många unkna råttor inom partiet. De väljare man värvat har man snott från Moderaterna och Sverigedumokraterna. Som dock nu verkar få tillbaka dessa.

För övrigt har jag fortfarande inte fått något svar från Kristdemokraterna på hur partiet ställer sig till att KD lokalt på flera orter röstat fram Sverigedumokraterna till makten. Det finns dock de som har moral. Sedan Kristdemokraterna i Svalöv här i Skåne hjälpt till att välja fram den kontroversiella SD-politikern Teddy Nilsson till Kommunstyrelseordförande så har den tilltänkta ekonomichefen bestämt att han tackar Nej tack till erbjudandet om jobbet. Hans respekt för demokratin förhindrar honom! Det känns skönt med moral!

Inga kommentarer: