fredag 14 september 2018

Dom borde skämmas

» Ett skratt och en tragedi

Alternativ för Sverige
Vi börjar med dagens skratt. Alternativ för Sverige (som i princip består av utslängda sverigedumokrater - som är för extrema till och med för Sverigedumokraterna) gjorde fiasko i valet. Något får man ju glädja sig åt. AfS är ju verkligen en grupp som tror på svenskhetens överlägsenhet. Partiet har talat klarspråk i sitt hat mot muslimer och sitt krav på att invandrare ska skickas hem igen. Hur som helst skulle ju den lilla gruppen hålla valvaka i Stockholm i söndagskväll. Gissa var dom valde att hålla denna? Jo, på den persiska restaurangen Shahrzad! Onekligen verkligen ett ställningstagande för svensk kultur och den svenska överlägsenheten.

Fast när ägaren till den persiska restaurangen insåg vad det var för ett sällskap som bokat restaurangen förklarade han att dom inte var välkomna. AfS:s ledning blev upprörda och publicerade på Sociala medier uppgifter om "skandalen" och uppmanade sina sympatisörer att protestera genom att publicera telefon och mejladress till ägaren. Fast det blev mest sympatiyttringar och stöd! Ännu ett misslyckande för rasisterna. Jag måste säga att det är riktigt komiskt.

Sedan kommer vi till tragedin. Berättelsen om hur den demokratiska förebilden i Mellanöstern förvandlades till en rasistisk apartheidstat! Jag talar naturligtvis om staten Israel och dess behandling av befolkningen på den ockuperade Västbanken. En ockupation som skedde för att säkra den egna säkerheten men som nu förvandlats till en annektering i brott mot alla internationella lagar och där politiken i området är på väg att skapa en apartheidstat. En utveckling där judiska bosättningar tillåts breda ut sig nästan fritt samtidigt som palestinska samhällen och beduinbyar trängs bort. Allt sker i brott mot internationella lagar som förbjuder ockupationsmakter att flytta in sig egen befolkning på ockuperad mark och samtidigt tränga bort den befolkning som redan bor där.

Just nu aktualiserat av beduinbyn Khan al-Ahmar–Abu al-Hilu där det bor 180 innevånare men där det också finns en skola för 150 elever från området runtomkring. Byn låg tidigare i det som är det egentliga Israel men tvingades flytta därifrån 1950 sedan den judiska staten Israel bildats 1948. Men sedan 1950 har byn legat där den nu ligger. Nu ska dock en judisk bosättning byggas ut och då ska beduinbyn och skolan bort och de boende fördrivas och skolan rivas av israelisk militär. På den av staten Israel ockuperade Västbanken är utvecklingen för judiska bosättningar viktigast. Vad som händer med den befolkning som redan bor där har ingen betydelse för den högerregim som i dag styr i Jerusalem.

Benjamin Netanyahu som har stöd från Donald Du... f'låt Trump i Vita Huset gör som han vill. Han struntar fullständigt i den internationella opinionen, internationella lagar eller allmän moral. För honom gäller inget annat än att skapa en judisk apartheidstat. Det är en skam för världssamfundet att detta tillåts fortsätta.

Har någon sett någon form av förklaring, motivering eller försvar för det israeliska handlandet från de ledande svenska Israelvännerna? Personer som dyker upp till försvar för Israel så fort den israeliska staten får kritik och betecknar all form av sådan kritik som antisemitism. Var är du Lars Adaktusson? Vad anser du att det finns för försvar för staten Israel att fortsätta skapa en apartheidstat?

Apartheidstaten

På kartan kan ni se hur isolerade öar för palestinierna är på väg att skapa just en apartheidstat. Det är en tragedi att det som en gång i tiden sågs som ett demokratiskt föredöme utvecklats till en högerstyrd rasistisk apartheidstat!

Några länkar:

Palestinas flagga
1
2
3
4

Inga kommentarer: