lördag 11 augusti 2018

Tänkvärt

» Spännande valaffischer

Alla partierna har nu presenterat sina kampanjteman och valaffischer för den här valrörelsen. Moderaterna fortsätter tydligen på det ovetenskapliga temat. Jag såg i Helsingborg deras affisch om "Hårdare straff". Det var väl ett par dagar sedan jag läste i just det moderata partiorganet Svenska Dagbladet att hårdare straff har ingen påverkan på kriminaliteten. Men det är ju lätt att kräva hårdare straff i varje fall.

Sverigedumokraterna satsar på affischer helt utan budskap. Bara en bild på Jimmie Åkesson och hans marionetter samt texten "SD". Tänk, jag förstår att man gör så. Om det inte handlar om att "Allt är invandringens fel" så byter ju SD åsikt i de flesta frågor som en annan byter kalsonger. Bjuds Jimmie Åkesson på bjudmiddag av någon lobbyorganisation så byter man åsikt. Alltså kan det ju bli farligt om man lovar något på affischerna, som man kan hinna byta åsikt på innan valet.

Fast jag förstod av Jimmies tal i dag att man i varje fall inte har bytt åsikt i klimatfrågan. Sverigedumokraterna tror helt enkelt inte på klimatdebatten utan tillhör de s.k. klimatskeptikerna. På den punkten har man än så länge inte bytt åsikt. Hur som helst tror jag att jag avslutar genom att påminna om några gamla SD-affischer.

Sverigedumokraterna

Inga kommentarer: