fredag 3 mars 2017

Världsböndagen för fred

» Inför flygskatten

Flygutsläppsstatistik
Regeringen vill att flyget, precis som alla andra, ska betala för sig. Att flyga är det mest miljövidriga sättet att resa. Samtidigt är just flyget befriat från att betala skatt på flygbränslet. Istället är det så att just flygresenärer är de som får sina resor subventionerade av skattebetalarna allra mest. Många flygplatser går med förlust och finansieras med bidrag från Trafikverket. Många flyglinjer får dessutom ytterligare subventioner av skattebetalarna. När nu Regeringen vill införa en ganska blygsam flygskatt på flygresor utbryter rena ramaskriet bland de som använder flyget. Tänk att flygpassagerare ska betala för sig precis som bilresenärer, bussresenärer osv redan gör? Jorden kommer att gå under!

Argumentationen blir nästan komisk ibland. För några dagar sedan såg jag till och med en debattör från flygbranschen som tyckte att vi skulle flyga mer, det vore bra för miljön hävdade han. Kör mer med din bil, det är bra för miljön hävdar kanske bilindustrin. Elda mer med kol, det är bra för miljön tycker i så fall kolindustrin. För att inte tala om hur mycket bättre luften blir på restaurangen om fler satt och rökte enligt tobaksindustrin! Samtidigt som man hävdar att skatten inte kommer att få någon effekt på flygets utsläpp så kommer flygplatser att få läggas ner pga minskat flygande. Det handlar helt enkelt om att flygpassagerarna inte vill betala för sig - som ALLA andra gör.

Inför flygskatten - NU

Ta inte alla dessa lobbygrupper på allvar. Dom får betalt för att driva sina kampanjer. Det är helt enkelt dags att begränsa flyget, inte låta flyget fortsätta växa okontrollerat som det gör i dag.

Skippa flyget och ta tåget!

#blogg100 - nummer 003

Inga kommentarer: