fredag 24 mars 2017

Internationella dagen för rätt till sanning om grova kränkningar av de mänskliga rättigheterna…

» Snälla Anna stanna

Förtroendet för den, ärligt sagt, tråkiga moderatledaren Anna Kinberg Batra är lite risigt just nu. Enligt en undersökning som jag läser om i moderata Svenska Dagbladet så tror 48% av moderatväljarna att Moderaterna skulle göra ett bättre val utan Anna Kinberg Batra som partiledare. 36% tror inte att det skulle bli bättre och 16% är tveksamma eller vet inte vilket. Bland Alliansväljare är övervikten 54% mot 31% som tror att Moderaterna skulle göra ett bättre val utan AKB eller inte. Bland alla väljare ligger siffrorna på 49% mot 29%. Vi kan alltså mycket förenklat fastslå att ungefär varannan svensk tror att Moderaterna UTAN Anna Kinberg Batra vid styret skulle klara sig bättre medan ungefär var tredje svensk istället tror att hon påverkar moderaternas röstetal positivt.

Anna Kinberg Batra
Som den anständiga människa jag är så hoppas jag naturligtvis på ett så uselt resultat som möjligt för moderutterna. Alltså hoppas jag att Anna Kinberg Batra verkligen sitter kvar till valet.

Svenskan spekulerar hur som helst i dag i vem som kan tänkas vara lämplig att ersätta henne. De fem namn som nämns är Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson, Johan Forsell, Mikael Odenberg eller Tomas Tobé. När jag ser dom här namnen så undrar jag om jag inte hoppas att AKB trots allt får sparken. När man tvingas ta med en som partisekreteraren Tomas Tobé i listan, en man som faktiskt borde ha tvingats avgå själv efter sitt missbruk av det tjänstekort på SJ han har som riksdagsman.

Kort sagt, jag vet kanske inte riktigt vad jag hoppas på. Men debatten är ju kiff, som vi säger här nere i Skåne.

» Bedragare del 316

Som nybliven pensionär kanske det där med att extraknäcka lite kan locka. Jag kan ju jobba hemifrån på tider som passar mig själv. Tänk allt detta och få en grundlön på 25.000 kr i månaden! Dvs ungefär vad jag själv lyckats komma upp i efter ett mer än 30-årigt yrkesliv. Jag blir mycket smickrad av det där med att dom är "imponerade av min bakgrund". Faktum är att jag faktiskt är ganska van vid att arbetsgivarna söker upp mig för att locka mig till att börja jobba hos dom. Under de här dryga 30 åren har jag hunnit avverka en del arbetsgivare. Mycket förenklat har jag gått över till en ny arbetsgivare 5 gånger. Av dessa 5 byten så är det 2 byten som berott på att den nya arbetsgivaren kontaktat mig och frågat om jag kunde tänka mig att börja jobba för dom. En tredje gång var det personalen som övertalade mig att söka mig dit. Två gånger (förutom första jobbet alltså) var det jag som sökte ett utannonserat jobb. Lägger man till mina sommarjobb under studierna då jag var två år hos vardera arbetsgivarna sedan arbetsgivaren ringt och undrat om jag inte ville komma tillbaka så är detta ju en god vana. Jag är alltså ganska van vid att det är arbetsgivarna som kontaktar mig och inte tvärtom. Så här skriver man hur som helst i ett mejl i dag från Nordico247:

Sven Ohlsson
RE: Intervju 27.03.2017

HR Avdelningen info@nordico247.com

--Privat och Konfidentiellt--

Hej ,

Vi söker för tillfället nya personer till vårt team.
Vi är imponerade av din bakgrund och skulle vilja att du ansöker så snabbt som möjligt.

Vi erbjuder:

- Jobba hemifrån
- En stabil grundlön på 25.000 kr i månaden
- Bra bonus system
- Arbetstider som passar dig

Vi har förberett mer information om tjänsten och företaget. Du kan hitta informationen här.
Vi har enbart ett få platser att erbjuda, därför föreslår vi att du ansöker så snabbt som möjligt.

Ansök nu!

Med vänliga hälsningar
HR Avdelningen

Fast jag tror att jag trots detta nog avstår. Om något låter för bra för att vara sant, så är det nog också för bra för att kunna vara sant. Jag tänker inte klicka på länken för att "Ansöka nu". Visserligen tror jag inte att min dator kommer att börja ryka om jag klickar. Men jag tror inte att jag kommer att bli lyckligare utan snarare ledsen. Mitt vanliga råd gäller, släng skiten!

Inga kommentarer: