lördag 12 november 2016

Jan och Jimmie

» En eloge till Jan Björklund

Major Jan Björklund
Trogna läsare av Sven Tycker blir nog lite förvånade av den här rubriken. Kanske tror ni att jag råkat ut för något. Eller att jag kanske är ironisk. Men, så är det inte. Jag tycker faktiskt att Jan Björklund ska ha en eloge. Jag ser nämligen att han fått med sig resten av partirådet i Liberalerna på ett krav om att sätta stopp för etablerandet av nya religiösa friskolor. Samtidigt ska de religiösa friskolor som redan finns inte få lov att utvidga sin verksamhet. Av vad jag förstått så har det varit en livlig diskussion i partirådet där Jan Björklunds linje till slut vann. Birgitta Ohlsson stod för en linje som inte var lika hård medan Lotta Edholm ville helt förbjuda religiösa friskolor. En linje som jag själv har en stark övertygelse om är den rätta. Skolan finns till för barnen, det är inte upp till föräldrarna att välja att deras barn i skolan ska uppfostras till en viss religion. Även om förespråkarna för rätten till religiösa friskolor hävdar att den religiösa tron inte märks i undervisningen så är det naturligtvis så. För om det inte hade märkts i undervisningen så hade det ju inte funnits något motiv till att etablera skolan och placera barnen i skolan. Barn måste själva få välja vilka sagor dom vill tro på. Vill föräldrarna indoktrinera sina egna barn i en viss inriktning så får dom göra det på barnens fritid. Det ska inte ske i skolor som betalas av skattebetalarna. Eller ska vi kanske också börja etablera socialistiska skolor, nazistiska skolor, moderata skolor. Det räcker med alla de marknadsliberala skolor vi redan har.......

» Dagens SD-skratt

Som förklaring till vad de etablerade partierna gjort för fel när det gäller Donald Trumps "seger" så svarar Jimmie Åkesson:

Broilerpolitiker i folkdräkt
- "De har hållit på i decennier med politik, och saknar därför kontakt med vanligt folk."

Detta sägs alltså av en 37-årig broilerpolitiker som började med politiken strax efter att han började gå. Efter en sejour först i Moderat skolungdom gick han med i Sverigedemokraterna som 16-åring. Som 18-åring valdes han in i SD:s partistyrelse. Som 21-åring valdes han in i kommunfullmäktige i Sölvesborg. Och sedan har det bara fortsatt. Han har inte sysslat med något annat än politik och är i dag Sveriges bäst betalda partiledare. Han har verkligen "hållit på i decennier" med politik och aldrig haft ett "normalt" arbete. Han ska verkligen inte yttra sig i den typen av frågor.

Inga kommentarer: