onsdag 9 december 2015

Pepparkakans dag

» Dagens skratt

Skatteverket
Ett av mina stora läsnöjen är att läsa Maria Borelius krönikor i Dagens Industri. Hon presenteras där som "rådgivare till globala företag". Vad hon alltid glömmer att berätta är att hon faktiskt innehar ett svenskt rekord. Hon är den kortvarigaste (heter det så?) minister vi haft i en svensk regering. 2006 utsåg Fredrik Reinfeldt sin moderata partivän Maria Borelius till Handelsminister. Efter 8 dagar tvingades hon avgå efter ett antal skandaler med svart arbetskraft, skattefiffel och annat. Det är ett svenskt rekord som kommer att bli svårt att slå. Så kanske jag förstår att hon håller tyst om det! Hur som helst i sin krönika i dag, skriven i Storbritannien dit hon dragit sig tillbaka, med rubriken: "Kunskapslandet som försvann" går hon hårt åt den svenska skolan. - "När den svenska pluggskolan försvann slängdes barnet ut med badvattnet" kanske ger en liten föraning om vad det hela går ut på. Det hela är en våldsam vidräkning med folkpa... f'låt liberalen Jan "Skoltalibanen" Björklunds 8 år med ansvar för svensk utbildning. Fast, det skriver hon naturligtvis inte ett knyst om - Jan Björklund alltså. Dessutom naturligtvis klagomål på höga skatter. Jag kan förstå varför hon själv inte ville betala skatt för sin hemhjälp, ägde hus via skattesmitarparadiset Jersey och smet från TV-licensen. Varför ska hon betala för sig när det finns andra som kan göra det? Jag ser med spänning fram emot nästa alster från svenske mästarinnan i ministerfiasko - Maria Borelius!

» Bedragare del 258

Jag gissar att det kan ha med det faktum att Hallandsåstunneln nu har invigts. Men faktum är att under ett par dagar har det trillat in flera mejl som tror att jag är norrman. Som järnvägsentusiast kanske det hade varit kul med ett "gavekort" på NSB för 3.500 kronor. Hur som helst så skriver Jessica så här:

Norsk järnväg
Gavekort til NSB på 3500 kroner
NSB jessica@sendebook.com

3500 kr gavekort til NSB!

Vi har lansert en ny KONKURRANSE hvor vi gir bort muligheten til å vinne et gavekort til NSB på 3500 kroner .

Vinn et 3500 kr NSB gavekort!

VÆR RASK, DELTAKELSESPERIODEN ER NESTEN OVER

Denne ukens trekning:

Vennligst klikk på knappen under, følg instruksjonene på nettsiden og bli med i konkurransen.

Vinn et 3500 kr NSB gavekort!

KLIKK FOR Å DELTA »

Men i sedvanlig ordning blir jag misstänksam. Jag börjar nästan bli så infekterad att jag är misstänksam även mot seriösa mejl som trillar in. Det här är jag dock övertygad om är en bluff. Så om du får samma mejl, släng skiten i papperskorgen.

Inga kommentarer: