lördag 5 december 2015

I dag har Sven namnsdag

» Nya Sverigedumokratiska klavertramp

SD:s förfäder
Det här med Sverigedumokrater som pratar strunt utan att veta vad dom pratar om är något som man nästan blir trött på. Det är en liga som SD leder överlägset. Vad sägs om den här grodan:

- "Jag accepterar inte evolutionsteorins påstående att människor härstammar från aporna. Man kan ifrågasätta det vetenskapliga i det eftersom det ligger så långt tillbaka i tiden."

Det där misstroendet mot evolutionsläran brukar främst komma från religiösa fanatiker. Människor som inte tror på vetenskapen i de fall den motsägs av deras egen heliga bok (den kan kallas Bibeln eller Koranen t.ex.) eftersom denna, i deras sätt att se det, står för den enda sanningen i deras egen tolkning. Ovanstående citat kommer från Julia Kronlid som i dagarna, pga sina höga kompetens, valdes in i Sverigedumokraternas verkställande utskott. Där hon alltså ersätter andra som avpolletterades eftersom dom antagligen inte i tillräcklig omfattning gick i Jimmie Åkessons ledband. Men det är möjligt att Julia trots allt ökar den genomsnittliga intelligensen i SD:s VU. Fast, det är å andra sidan inte så svårt heller.

» Dagens dumma citat

Faktum är att det inte BARA är Sverigedumokrater som gör rejäla klavertramp när dom uttrycker sig. Det här är ett sådant exempel.

- "Alla människor som skaffar familj och barn blir konservativa av naturen. De slutar tänka kritiskt, de vill inte förnya sig."

Bakom den här inte fullt genomtänkta tanken ligger pajasen och den före detta satanisten, folkpartisten, centerpartisten och en massa annat, Alexander Bard. En av de personer jag stänger av TV:n om han dyker upp i den. Själv tycker jag att skaffa barn är bland det bästa man kan göra för att utvecklas som människa.

» Reklamarnas lögner

Utsikt över sundet
För någon dag sedan fick jag en 28-sidig reklambilaga med en morgontidning som hade namnet Vårt Nya Öresund. I den hittade jag rubriken: "3 mest intressanta framtidsbyggen". En av reklamartiklarna handlade om vad som kallas "Ångfärjan", ett byggprojekt i Helsingborg. Ett byggprojekt som är mycket kontroversiellt i Helsingborg. Det har varit namninsamlingar, krav på folkomröstning och andra demonstrationer. Protesterna handlar om att bebygga den sista öppningen ut mot Sundet mitt i centrum med en enorm kongressanläggning. Men reklamarna har trots alla dessa protester fått ihop meningen: - "Det är väldigt skönt att vi har kommit fram till en lösning som alla är nöjda med och att vi nu kan komma igång med utvecklingen av området." Jag undrar vad alla helsingborgare som fortfarande är stora motståndare till kolossbygget anser om formuleringen: - "... alla är nöjda med..."! Haha! Men reklamare kan få till precis vad som helst. Det är ju just detta som utmärker en reklamskrivare - att kunna ljuga!

Inga kommentarer: