lördag 12 december 2015

Klimatavtal klart

» Nyheterna som försvann - undrar varför?

Revolver
Jag läste i går en krönika i Aftonbladet av Oisín Cantwell med rubriken: "Rapporten är ett slag i ansiktet på alla konspiratoriska stollar". Det handlar om BRÅ (Brottsförebyggande Rådet) som släppt en rapport om det dödliga våldet i Sverige. Rapporten har rapporterats av media i form av små korta TT-meddelanden. Antagligen eftersom slutsatserna i rapporten inte stämmer överens med den allmänna uppfattningen om läget. Rapporten visar nämligen att antalet mord i Sverige stadigt minskar. När man läser medias rapportering kan man tro att vi har ett ständigt ökat våld i samhället. Statistiken visar att i början av 1990-talet dödades i snitt 105 personer per år i dödligt våld. Under åren 2000-2004 har genomsnittet sjunkit till 95 personer. Under de senaste 5 åren ligger snittet på 80 personer. Och, det hela beror INTE på att sjukvården blivit bättre så att fler räddas till livet. Även antalet personer som kommer till sjukvården för vård pga våld minskar. Vi lever alltså i ett samhälle som blir allt tryggare. Risken för överfall och våld MINSKAR! Det kan man inte tro om man läser tidningar eller lyssnar på vissa politiker.

I en annan artikel läser jag att den svenska ekonomin går som tåget. Sveriges BNP ökar rejält. Överskottet i statens finanser är flera miljarder kronor bättre än budgeterat månad efter månad. Den svenska ekonomin går överlägset bäst bland de Nordiska länderna. Arbetslösheten fortsätter att sjunka. De ständigt ökade statliga skatteinkomsterna betalar utan större problem de ökade kostnaderna för flyktingmottagandet. Men, det är i stort sett INGEN som berättar detta. Man får läsa ekonomisidorna i media för att få informationen. Varför skryter inte den "rödgröna" regeringen om den goda utvecklingen? Är det för att det går emot dagens skräckskildringar av hur vi drunknar i flyktingar? Att den "blå" oppositionen inte berättar det kan vi ju förstå. Inte kan det gå för sig att den politiska oppositionen berättar om hur bra regeringen lyckats med ekonomin! Och ännu bättre kan vi förstå att den "svarta" oppositionen håller tyst. Det går ju emot alla deras beskrivningar av deras egna påhittade verklighet. Men, verkligheten är uppenbarligen den att svenska företag och svensk ekonomi går som tåget.

Julian Assange
Sedan läser jag att det tydligen äntligen kan vara dags för svensk åklagare att förhöra Julian Assange på Ecuadors ambassad i London. Det handlar om utredning av eventuella sexuella övergrepp och våldtäkt som ska ha gjorts 2010 här i Sverige. Julian Assange har vägrat att komma till Sverige för förhör om han inte får garantier att inte utlämnas vidare till USA. Vilket han inte får. Istället har han fått asyl på Ecuadors ambassad i London för att inte Storbritannien ska utlämna honom till Sverige. Samtidigt har den svenska åklagaren vägrat att åka till London för att förhöra Julian Assange där, vilket han har erbjudit. Som resultat av åklagarens envishet har nu de flesta brotten som Julian Assange anklagas för hunnit preskriberas. Man kan undra varför media inte berättat varför Julian Assagne inte vill åka till Sverige. Man kan också fundera över varför media inte berättar att åklagaren vägrat åka till London för förhör, vilket hade varit möjligt för många år sedan. Men det finns väl något skäl

» Nya vetenskapliga rön från Sverigedumokraterna

Att Sverigedumokrater kan skylla precis allt (och lite till...) på invandringen är egentligen ingen nyhet. Så har det varit i hela partiets historia från nazistisk kamporganisation till rasistisk missnöjesmegafon. Men frågan är om inte partiets speciella klavertrampare Kent Ekeroth i varje fall har tangerat partiets rekord i dumheter. Enligt senaste rön så kan vi tydligen få cancer av invandringen. Riktigt hur han får ihop det förstår jag inte. Men han brukar inte riktigt få ihop sin argumentation i vanliga fall heller. Kan det vara så att människor som inte vuxit upp i det fantastiska Sverige bär på några speciella gener som är mer mottagliga för cancer? Eller är det så att det är det faktum att dom inte alltid talar svenska så bra som gör att dom riskerar få cancer i munhålan? Eller kan det vara så att den lite mörkare hyn är mer mottaglig för hudcancer än vår vackra ljusa hy? Nä, Kent Ekeroth har nog främst ytterligare bevisat att som Sverigedumokrat är han i sedvanlig ordning helt virrig i päran!

Sverigedumokraterna

Förresten verkar det inte ens vara en nyhet för Kent Ekeroth. Han måste alltid ha vetat detta eftersom han undertecknar med VadVarDetViSa. Jag tänkte skriva att Kent Ekeroth kan återvända till den gödselstack där han hör hemma. Men, dels ska man inte vara hur oförskämd som helst när man skriver bloggar. Dels så tycker jag det vore synd att förorena en gödselstack på det viset!

» Låt någon annan betala

Girigbukar
Jag ser att Skatteverket har gjort en granskning av 115 privata företag inom vårdsektorn. Det handlar om privata hyrläkare, privata vårdcentraler och bemanningsföretag inom branschen. Dvs privata företag som lever på våra skattepengar. Av dessa 115 företag visade det sig att ungefär 75 av dom inte redovisat inkomster eller avdrag på korrekt sätt. Det kunde röra sig om miljonbelopp som snillats bort från beskattning. Dom vill gärna ha inkomster från oss skattebetalare, men dom är inte lika villiga till att bidra till att skattkistan får sitt tillskott. En del är ärliga, en del har gjort misstag och en hel del har medvetet försökt lura Skatteverket för att stjäla pengar från oss andra hederliga skattebetalare. Dom vill gärna ha våra pengar, men att bidra är inte lika populärt. Marknaden för privata hyrläkare och bemanningsföretag har växt kraftigt på senare år. Vi kan förstå ett av skälen till detta. Man kan tjäna mer slantar - på alla andras bekostnad. Girigbukar!

Inga kommentarer: