tisdag 15 december 2015

Korta tyckerier från Sven

» Det var inte jag...

Rättegången mot moderatpolitikern härifrån Åstorp, Pontus Pålsson, har nu inletts. Pontus står anklagad för att ha efterforskat SVT Sydnytts källa när man sände ett inslag om honom. Pontus hävdar dock att han inte alls efterforskat någon källa, och om han gjort detta har han gjort det som privatperson, inte som kommunpolitiker. De kommunala tjänstemän som känt sig hotade av honom pratar bara strunt, och är bara ute efter att förtala honom. Hur som helst börjar jag bli lite trött på att skriva om Pontus Pålssons eskapader. Om du vill läsa mer är det bara att söka på namnet.

» SD-svansen slår till igen

Jag läser att Kärrtorps gymnasium återigen vandaliserats av nazistiska Svenska Motståndsrörelsen. På andra ställen läser jag om fler planerade flyktingboenden som bränts ner eller vandaliserats. På annat håll har idioter från den Sverigedumokratiska svansen skändat en tomt som eventuellt skulle användas för att bygga en moské genom att slänga slakteriavfall på tomten. Det här är samma grupper som samtidigt hävdar att det är just invandrare och främst muslimer som är kriminella. Verkligheten är den att det förekommer att jag skäms över att vara svensk. För övrigt ser jag att umgänge med Sverigedumokrater kan straffa sig. Det moderata lobbyföretaget Kreabs ägare Peje Emilsson tycker att Sverigechefen Markus Uvells umgänge med SD:s Linus Bylund har blivit lite för intimt. Nu har han fått sparken!

» Missförstå mig inte

Enligt SVT har den politiska pajasen långt ut på högerkanten i USA, Donald Trump, ytterligare utökat sin ledning inför de republikanska primärvalen där man ska utse vem som ska företräda Republikanerna i USA:s kommande presidentval. Enligt en mätning är nu Trump uppe i 38% i stöd från de republikanska medlemmarna. Den s.k. experten på USA:s politik, Roland Poirier Martinsson, är dock övertygad om att Donald Trump inte kommer att vinna de republikanska primärvalen. Han är så säker på detta att han lovar äta upp sin hatt om Donald TRump skulle vinna. Roland Poirier Martinsson undantar dock sin Stetson från löftet. Själv är jag dock inte längre lika säker. Jag skulle inte lova att äta upp någon hatt, varken någon av mina båda Stetson eller någon annan hatt. Men egentligen så hoppas jag nästan att Donald Trump vinner bara för nöjet att få se högerdebattören Roland Poirier Martinsson tugga på en hatt. Tänk vilket nöje det skulle vara!

Inga kommentarer: