fredag 20 november 2015

Vad pågår?

» Terrorskräcken

Älska din granne
Enligt Stefan Löfven: - "Sverige har varit för naiva"! Om detta är rätt uttryck är jag inte helt övertygad. Kanske har vi trots allt varit realister i syfte att inte kompromissa med demokratin. Situationen har i och för sig blivit allvarlig i och med att en del av världens terror nu nått fram till Europa. Världen är inte fredlig. Den är osedvanligt våldsam. Även om man plockar bort kriget i Syrien så har det under det senaste året dött fler människor i krig och i terrorvåld på vår jord än vad gjort något annat år de senaste 30 åren. Lägg sedan till Syrien... Men västvärlden löser inte krig och våld genom mer eget krig och våld. USA:s stora allierade i Mellanöstern har varit Saudiarabien. Läs vad Fokus i dagens nummer skriver om Saudiarabien och Kungahuset i Saudiarabiens ansvar för våldet. Till och med Storbritanniens tidigare premiärminister Tony Blair har erkänt att IS (eller ISIR eller vad vi nu ska kalla dom) uppväxt till stor del är just pga västvärldens krigsinsatser i Afghanistan och Irak. Det är pga "oss" som dessa extrema grupper vuxit fram. Hur världens problem med fanatiska och våldsamma extremister som saknar hänsyn till människovärde ska lösas har jag dock ingen patentlösning för. Men om vi tror att vi löser det genom mer våld och krig som drabbar mängder med oskyldiga så tror vi fel. Vad vi måste göra är att stödja de grupper lokalt som motarbetar dessa odemokratiska grupper. Vi kan inte göra som t.ex. NATO-medlemmen Turkiet gör, bomba de grupper som motarbetar de vi också vill motarbeta. Läs vad Somar Al Naher skriver i dagens Aftonbladet. Fundera, och läs sedan en gång till!

Vad vi måste göra är att visa att människovärdet står över allt annat. Jag struntar i religion, jag är själv ateist. Blir andra människor lyckliga av att tro på någon form av övernaturlighet så får dom gärna göra detta för mig, så länge dom inte låter det gå ut över andra.

» Bedragare del 254

En försvinnande dollar
En del dom verkar inte vilja ge sig. Eller också är det bara ännu ett försök att få mig att i varje fall läsa mejlet och kanske nappa. Hur som helst skriver en Mr. Robert Clark så här till mig:

I am surprise that you did not get my first mail to you.
I am Mr.Robert Clark I want to inquire from you, if you can handle a financial transaction (investment) of $40.5 Million with me which I believe will benefit you and I.

Please get back to me ASAP.

Thanks
Mr.Robert Clark

Vad tycker ni, ska jag nappa på Roberts erbjudande om en affär på mer än 40 miljoner dollar? Kan man misstänka att jag själv på ett eller annat sätt måste göra någon form av investering först och sedan visar det sig att de 40 miljoner dollarna nog inte blir av i slutändan? Eller vad tror ni? Jag tror att den där "benefit" bara når Herr Robert och inte mig i slutändan. Jag tror att jag slänger skiten i papperskorgen som all annan skit.

Inga kommentarer: