måndag 2 november 2015

Som svensk skäms jag

» Vem är brottslingen?

Dagens citat är från en av de ledande Sverigedemokraterna, Kent Ekeroth. Mannen som väl mest är känd för att ha gått bärsärk i Stockholm med ett järnrör tillsammans med några partikamrater. Hur som helst, säger han så här i ett tal. Observera att talet hålls 5 dagar innan morden / terrordådet i Trollhättan. Jag lämnar över ordet till Kent Ekeroth:

Kent Ekeroth
- "De som kommer till vårt land är respektlösa, de respektlösa i strid med alla regler, alla lagar. Hur ska man kunna motivera att man flyr från Danmark?

Det är unga män som kommer, från en kultur som inte respekterar kvinnor över huvud taget. Vad tror ni händer med vårt land? Vad hände på en Ikea-affär för inte så länge sedan? Nyligen kan man läsa om folk som invandrat hit som börjar våldta direkt. Kriminalitet och invandring går hand i hand.

Vi måste visa att folket inte vill ha det här. Vi måste visa det varje dag.

Ni måste gå ut på gator och torg, ni måste gå man ur huse varje dag, varje dag.

Vi ska visa dom att nu är det dags, nu smäller det! Vi har ingen tid att spara längre. Gör någonting, gå ut, våga visa. Vi är motståndsrörelsen mot etablissemanget och mot media.

Vi står inför ett vägskäl, man säger det ofta, det är dags att agera, jag hoppas ni kommer att göra det, och att ni säger till alla andra att göra det.

Stå upp och hjälp oss att ta vårt land tíllbaka!"

Detta tal är alltså hållet av Sverigedemokraternas rättspolitiske talesman. En ledande SD-politiker som uppenbart har en hållhake på SD:s allra högsta ledning eftersom han ständigt undkommer att ens få kritik för sitt sätt att uppträda. Å andra sidan så kanske man inte ska förvänta sig allt för mycket av ett parti vars partiledare Jimmie Åkesson här kan höras sjunga ut sin glädje över mordet på Olof Palme.

På tal om att det enligt Kent Ekeroth är just invandrarna till Sverige som sysslar med våldtäkter så har Kent antagligen missat den här svensken som åkte till Thailand för att våldta barn. Som jag förstår det är han inte ensam svensk som åker till Thailand för att begå sexuella övergrepp mot barn. Sverigedumokraterna är inte ett seriöst parti!

Festen fortsätter
» Klavertramp

Vilken typ av reklam tycker du är mest irriterande? Jag för min del tycker allra mest illa om annonser på nätet som lägger sig över hela sidan jag ska läsa. Reklam som man måste klicka bort för att kunna läsa det jag vill läsa. Företag som köper upp den typen av reklam förlorar i anseende hos mig. Jag skulle helt enkelt inte kunna tänka mig att bli kund hos ett företag som på det viset förstör min upplevelse. Sedan ska jag medge att jag inser att reklamen är en förutsättning för att jag ska kunna läsa texten. Någon ska betala för kalaset. Gör jag inte det själv (om något är gratis så tackar jag och bugar) så måste ju någon annan betala. Detta är i allmänhet annonsörerna.

Men, ibland måste man tänka ett extra steg när man placerar in reklam. Det här är inte på nätet, det är den tryckta tidningen. Men här har man inte läst hur det blev i förväg. Jag förstår att ansvarig utgivare och chefredaktören blev "ledsen och bestört" när Brandattentat mot flyktingbarn får undertexten "Festen fortsätter". Jag tycker nästan synd om Mimmi Karlsson-Bernfalk på tidningen Norra Skåne. De enda som jublar är nog SD-svansen som tycker att det är fest med attentaten.

Jag tror inte att affären Nisses i Hässleholm blev allt för lyckliga heller...

Inga kommentarer: