fredag 13 november 2015

Fredagen den trettonde

» Ett ekonomiskt citat

Räkna pengar
När Dagens Industri ska kommentera statens utgiftstak och principen att alla statens utgifter ska vara finansierade krona för krona skriver man under rubriken: - "Andersson går i Borgs fotspår" så här:

- "Principen ärvdes av företrädaren Anders Borg och innebär att alla reformer ska vara fullt finansierade. I ett läge där staten får betalt för att låna och vi har överskottskapacitet i ekonomin är den nuvarande och den förre finansministern troligen de enda ekonomerna i landet som tycker att principen är bra."

Vad det handlar om är den snålhet som präglar statens utgifter. Den svenska ekonomin går för högvarv. Ett budgeterat underskott på 35 miljarder har förvandlats till ett överskott på 43 miljarder. Den svenska ekonomin tillhör de bättre i EU. Med dagens räntor kan Staten i princip låna med vinst. Vi har negativ ränta, vilket förenklat innebär att om Staten lånar upp 10 miljarder ska vi betala tillbaka 9,9 miljarder. Den s.k. "Flyktingkrisen" är inte en ekonomisk kris. Det är en praktiskt kris där vi har svårt för att ordna boenden, vi har dålig kontroll på vilka som kommer till Sverige. Detta kräver åtgärder, kanske är de tillfälliga gränskontroller som upprättats ett sätt att få bättre kontroll över situationen. Men det är ingen ekonomisk kris. Det finns pengar. Men uppenbart är att den påstådda socialdemokraten Magdalena Andersson står närmare Anders Borg än sitt eget parti.

» Var kommer alla äcklen i Sverigedemokraterna ifrån?

Säg Nej till rasister och nazister
Hur är det egentligen möjligt att kanske var femte svensk har förtroende för ett politisk parti som rymmer så många vidriga rasistiska och nazistinfluerade representanter som Sverigedemokraterna. I alla politiska partier finns det med jämna mellanrum medlemmar och representanter som uttrycker sig på ett olämpligt sätt. Men när det gäller Sverigedemokraterna dyker det upp nya exempel mer eller mindre varje dag. Det finns naturligtvis en förklaring till detta. Partiets ideologi bygger på rasistiska och nazistiska idéer. Partiet skapades av personer med sina rötter inom dessa grupper. Partiets ledning har kvar sina rötter i dessa grupper. Detta gör att man lockar till sig sympatisörer och valda representanter som har sina rötter i dessa tankar. Det som förvånar är att så många kan blunda för detta. För jag vägrar att tro att var femte svensk är rasist eller nynazist.

Senaste exemplet på dessa vidriga rötter kommer från Vingåker. På Vingåker SD:s officiella Facebook-sida kan vi bland annat läsa att barn som har en svensk och en invandrad förälder får lägre IQ. Den ansvariga för sidan medger att han är rasist. Hur kan så många svenskar blunda för denna fakta?

För övrigt har jag ännu inte fått något svar från Sverigedemokraterna med vilken rätt dom sprider lögner och förtal om Sverige i mitt namn.

» Bedragare del 253

Jippii! Alla mina ekonomiska bekymmer är lösta. Att tjänstepensionen beräknas bli 100 kronor behöver inte längre vara ett problem. Förenta Nationerna har äntligen fått kännedom om mina bekymmer. Inte mindre än 7,5 miljoner brittiska pund ska betalas ut till mig från FN:s Ersättningsfond. Antagligen som ersättning för att jag (nästan) alltid tänkt positiva tankar om Förenta Nationerna. Hurra! Matthew Rycroft kommer alltid att få en speciell plats i mitt hjärta. Så här skriver han i ett mejl:

Tjänstepension
UN Compensation Funds..

UNITED NATIONS unitednations.funds@hotmail.co.uk

Grattis sven@swl.nu

Är glad att meddela att du har tilldelats en ekonomisk ersättning för £ 7,500,000.00 brittiska pund från Förenta nationernas (UN) ERSÄTTNINGSFOND, genom Förenta nationerna Storbritannien utbetalning Office. Svara för mer specificerar att fil för dina påståenden. "unitednations.Funds@hotmail.co.uk" Tel: + 44-702-409-2558

Hälsningar

Matthew Rycroft.

Fast vid närmare funderande så känns det lite skumt att FN använder sig av en Hotmail-adress. Det känns också lite mysko att man inte kan anlita en professionell översättare utan tydligen snålat genom att översätta via Googles gratisöversättare. Kan det vara så att det hela är ett misstag? Kan det vara ett skämt? Eller kan det möjligen vara någon form av försök att lura mig? Jag tror på det senare. Släng skiten i papperskorgen!

Inga kommentarer: