lördag 7 november 2015

Kladdkakans dag

» Inskränkthet och medmänsklighet

Medan planerade flyktingboenden sätts i brand på många håll runt om i landet finns det andra platser där protester istället till slut går över i medmänsklighet. I lilla Ingelsträde här i NV Skåne drog cirkusartisten Max Carling, som talesman för Ingelsträde Bygdeförening, igång protester mot planerna på några platser för ensamkommande barn i den lilla byns gamla skola. Men protesterna från större delen av byinnevånarna och medlemmarna i Bygdeföreningen visade sig främst bli mot Max Carlings självpåtagna roll som talesman för dom andra. Ett informationsmöte arrangerat av kommunen blev stökigt, men nästan alla var positiva till att något händer i den lilla byn, och till bybornas chans att göra något. Medmänskligheten är fortfarande stark i det svenska lokalsamhället. Läs Peter Fällmar Anderssons tänkvärda rader.

Visa kärlek och medmänsklighet
För övrigt såg jag en liten notis som berättade att enligt EU-kommissionens prognos kommer Sverige att få den högsta budgeteffekten av "flyktingströmmen" av alla EU:s medlemsländer. Närmare 0,5% av BNP! Uppriktigt sagt så trodde jag det var mycket mer än så när man hör politiker av alla kulörter använda ord som "Katastrof", "Ohållbart", "Omöjligt" och att "Gränsen är nådd". Överfört till din egen privata ekonomi så innebär dessa 0,5% av BNP att om du en månad omsätter 25.000 kronor så innebär 0,5% av detta 125 kronor! EU-kommissionen påpekar dessutom att det även finns en omedelbar positiv effekt, som dock är mindre.

Själv tycker jag att vi ska låna istället för att låta fattiga i andra länder betala de akuta kostnaderna genom att slakta biståndet. I dag är kostnaden för statens upplåning rekordlåg med en negativ ränta. I princip innebär detta att om Staten lånar 10 miljarder så ska man betala tillbaka 9,9 miljarder om några år. Det är just NU som Staten ska låna pengar för att investera. Och det är just en investering för framtiden som invandringen av ny arbetskraft är.

Men faktum är att attentaten mot flyktingboenden och planerade flyktingboenden från den Sverigedemokratiska svansen och andra nazister fortsätter. Senast utanför Tranås attackerade en nynasse ett boende och dessutom brändes ett planerat boende i Lerum ner av en annan i SD-svansen. Hotet mot den svenska demokratin är inte "en störtflod" av flyktingar. Hotet mot den svenska demokratin är en liten grupp rasister och nazister som inte accepterar demokratiskt fattade beslut utan anser sig stå över lagen.

» Med helgonglorian på sned

Gammelmoderaterna
- "Förre Finansministern Anders Borg har blivit ekonomivärldens rockstjärna. Han sprutar ur sig åsikter och citat. Men politiskt har Borg lämnat ett smärre kaos bakom sig" skrev moderaternas husorgan Svenska Dagbladet för några dagar sedan i sin Näringslivsbilaga. Någon dag tidigare tror man på ledarplats i samma tidning på uppgiften om att han inte ens längre är medlem i Moderaterna. En uppgift som dock visar sig vara en feltolkning av vad Anders Borg sagt. Men bara det faktum att man tror på uppgiften och publicerar denna på ledarplats visar hur långt de "nya" Gammelmoderaterna utvecklats bort från Fredrik Reinfeldt och Anders Borgs Nya Moderaterna. För oss till vänster utan någon tro på någon form av Moderaterna är det hela en ganska fascinerande och komisk studie i politisk "höger om marsch"!

» Bedragare del 251

Tänk att vinna ett presentkort på 2.500 hos SAS? Det vore inte så dumt! Nä, efter lite mer tankeverksamhet så inser jag att jag vill absolut inte ha något presentkort för att flyga. Jag håller mig borta från flyget så gott det går. Hur som helst skriver dom så här:

Kära sven@swl.nu,

SAS
Din e-postadress har blivit utvald! Du har en fantastisk chans att vinna detta SAS presentkort värt 2500kr!

Ring numret, ange den unika PIN-koden och delta i frågetävlingen för att VINNA!

Ring idag!
Du får en unik PIN-kod
Ange koden och spela för att vinna!

Dem här spammarna i Wilmington i USA kan dra dit pepparn växer.

Inga kommentarer: