torsdag 12 november 2015

Alla krossade hjärtans dag

» En fråga om proportioner

Slantarna rinner
Nästa år beräknar man att det svenska flyktingmottagandet kommer att kosta omkring 60 miljarder kronor. En del frossar i att kalla detta en ekonomisk katastrof. Som jag har skrivit tidigare så går den svenska ekonomin mycket bättre än budgeterat. Statens skatteinkomster är klart högre än vad som budgeterats. Enligt tidningen Dagens Industri i slutet av oktober i år kompenserades de ökade kostnaderna för flyktingmottagandet av ökade skatteinkomster. Det är också dags att plocka ner "katastrofsiffrorna" på jorden. Metro påminner i dag om att den svenska julhandeln beräknas omsätta omkring 75 miljarder kronor. Dvs mer än vad flyktingmottagandet kommer att kosta på ett år. På annat håll ser jag en påminnelse om att Högeralliansregeringens beslut 2011 att Vattenfall skulle köpa det holländska energibolaget Nuon kommer att kosta de svenska skattebetalarna omkring 97 miljarder kronor. Kanske ska vi plocka ner "katastrofsifforna" på jorden. Alla flyktingar ger dessutom även inkomster. Affärer säljer mer, Migrationsverkets uppköp av varor och tjänster ger inkomster på andra håll. Alla de 60 miljarderna i kostnader är alltså inte kostnader när det kommer till kritan utan dom förvandlas till inkomster på ett annat konto. En annan jämförelse man kan göra är att det enligt vissa beräkningar kostar EU cirka 12,5 miljarder Euro att ta emot 1 miljon flyktingar under ett år. Enligt andra beräkningar kostar skattesmitare EU-länderna 1.000 miljarder Euro i uteblivna inkomster varje år! Håll "katastrofhotet" på rimliga nivåer.

» Vissa tänker, andra inte

Musik kan förbrödra
Jag gjorde i måndags lite PR för Niklas Strömstedts Lyckolandet. Men det var ju också en hel del som inte gillade låten och att den spelades. SD-svansen spred naturligtvis omedelbart sina svinerier, och man anmälde också både SVT och TV4 för att dom haft oförskämdheten att spela musik som berättade att vi alla är lika mycket värda. En annan som inte gillade det hela var tydligen artistkollegan Christer Sandelin, som snabbt var ute på Facebook och berättade att han ville ha Jimmie Åkesson som statsminister. Något som han lite senare, när han fått en hel del kritik för synen på vårt land, tog tillbaka. Men en som reagerade på Christer Sandelins syn på vår värld var turnémanagern Joel Nyström som ägde en del konstverk av Christer Sandelin, så han insåg omedelbart att han inte ville ha dom kvar så han bestämde sig för att sälja dom - till förmån för hjälp till flyktingar. Bra tänkt!

Sverigedumokraterna
För övrigt läser jag att det är en hel del som reagerat på Sverigedumokraternas användande av våra skattepengar för att snacka skit om Sverige i utlandet och sedan underteckna lögnerna med "Svenska Folket". Det har lämnats in ett antal anmälningar till JO om saken. JO kommer dock inte att göra något åt det hela eftersom det uppges handla om yttrandefriheten och de politiska partiernas rättigheter. Själv har jag i går tillskrivit SD och undrat med vilken rätt man undertecknar lögnerna med "svenska folket" och därmed hävdar att bland annat jag skulle stå bakom detta. Något svar har ännu inte kommit...

Inga kommentarer: