fredag 6 mars 2015

Tagga ner lite

Alderan Shekarabi
» Stoppa slöseriet med skattepengarna: Jag såg en upprörd Jan Björklund på SVT i går på kvällen. Han debatterade den utredning som den Rödgröna regeringen tillsammans med Vänsterpartiet tillsatt för att utreda vilka begränsningar i vinstuttag som eventuellt kan behöva införas. En utredning som fått en del att få rejäla utbrott. En del utbrott så grova att till och med Jan Björklund blev tvungen att ta avstånd. Läs t.ex. Annie Lööf och Vårdföretagen som i princip tror att världen kommer att gå under om möjligheten att plocka ut obegränsad vinst från skattepengarna till ägarna begränsas. Civilminister Ardalan Shekarabi gjorde ett synnerligen behärskat och kunnigt intryck i motsats till Jan Björkkludds utbrott. Faktum är att det finns starka skäl till att titta på begränsningar i privata företags möjligheter att dela ut våra skattepengar som dom vill till sina ägare. Vi har haft flera exempel på hur bolagen fifflat undan vinsterna till utlandet utan att skatta för pengarna samtidigt som vi haft ett antal vårdskandaler. Verkligheten är att det svenska systemet är nästan världsunikt. Sverige är i dag t.ex. det enda landet i världen där kommersiella skolföretag får plocka ut vinst till ägarna från skattefinansierade skolor. Och det är inte heller ovanligt med begränsningar när det gäller skattefinansierad vård och omsorg t.ex. Det finns stora skäl att införa begränsningar. Tyvärr tror jag inte att utredningen kommer att utmynna i tillräckliga begränsningar!

Feminism
» Att prioritera: För några dagar sedan kommenterade jag att Svenska Dagbladets Näringslivsbilaga hade varit upprörda över hur höga löner de fackliga ledarna har. Några av dom kom ju upp i över 100.000 i månaden! Jag saknade då en granskning av motparternas löner. Dvs hur höga lönerna var för de högsta hönsen hos Arbetsgivarorganisationer och Branschorganisationer. Jag räknade då med att det skulle komma en granskning av det också - men det har det inte gjort. Kanske beror detta på att dom inte har så höga löner? Eller så har dom ännu högre löner, men detta reagerar inte SvD:s Näringslivsredaktion på? I går hade man istället granskat kvinnorepresentationen i styrelserna, både i börsbolagen och i statliga och kommunala bolag. Allra sämst är läget i de privata aktiebolagen. 18% av ledamöterna är kvinnor och 47% av bolagen saknar helt kvinnlig representation. Även i statliga bolag är kvinnorepresentationen 18% men bara nästan 8% saknar kvinnlig representation. I de kommunala bolagen är 29% kvinnor och 12% av bolagen saknar helt kvinnlig representation. Bäst är läget i landstingsägda bolag där 44% av ledamöterna i styrelserna faktiskt är kvinnor och i mindre än 4% av bolagen saknas det helt kvinnor. Vad väljer då Svenska Dagbladet som rubrik i den tryckta tidningen? Jo: - "Kvinnobrist i kommunala bolagsstyrelser"! Att läget är sämre i de statliga bolagen och ännu sämre i privata bolag var tydligen inte tillräckligt rubrikskapande. Det ska påpekas att läget har blivit bättre de senaste 10 åren, och allra bäst är förbättringen inom kommunerna!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 6: Jag såg en debatt i går på SVT mellan Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg och Sverigedemokraternas riksdagsledamot Paula Bieler och som handlade om SD:s inte alls rumsrena, men mer eller mindre officiella svans. Paula Bieler tog helt avstånd från alla dessa SD:are som sprider både den ena och den andra vidrigheten på Internet - och på andra håll. Dom har inget med SD att göra hävdar hon! Fast hon har lite svårt att svara på riksdagsledamöter och partistyrelseledamöter som Kent Ekeroths engagemang i olika gödselspridare som t.ex. Avpixlat. Det finns fortfarande ett arv från Jimmie Åkesson, ett försök att fila bort den mest extrema delen av partiet. Den propagandan ska inte synas ovanför ytan i offentligheten. Och flera SD:are har rensats ut - om dom inte finns för nära partiets inre ledning. Kent Ekeroth vågar man sig t.ex. inte på. Demokrati kräver yttrandefrihet. Men Yttrandefrihet kräver också ansvar! Jag tycker inte riktigt att Paula Bieler lyckades försvara ett rumsrent Sverigedemokraterna! Detta ingår i utmaningen #blogg100.

Blogger
» Bedragare del 125: Till min Blogg Sven Tycker på Blogger dyker det ibland upp kommenterar som bara är försök att få publicerat reklam. Alla har lite konstigt formulerat, men mycket anonymt, beröm till ett inlägg. Men eftersom det är på engelska så förstår man omedelbart, utan att direkt läsa texten, att man inte har läst blogginlägget utan det är någon robot som skickar ut skiten. Detta är den senaste.

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Älska din nästa":

If an individual decides to ppurchase their gear online they will bbe able tto choose among maany diferent brands and shop around until they find the bestt deal. Rip It has expanded their line to include two Protottype senior leawgue baseball bats. This piece of equipment can save the player from very serious injury.

Also visit my webpage - Sports Shirts

Publicera
Radera
Markera som skräppost

Efter modigt övervägande under ett par dagar har jag bestämt mig för att markera denna kommentar som Skräppost. Jag ställer mig starkt tvivlande till att innehavaren av sajten "Sports Shirts" har läst min Blogg. Dessutom tycker jag att "Hr Anonym" ska träna på rättstavning. Någon som begriper får gärna berätta för mig vad som är tanken med de mycket underliga stavfelen i texten. Handlar det om något försök att undvika Spam-filter?

Inga kommentarer: