tisdag 24 mars 2015

Jimmie

De sanna Sverigedemokraterna
» Min fingertoppskänsla sket sig: I söndags tyckte jag till om Jimmie Åkesson. Och gissade bland annat att det utlovade beskedet från honom skulle innebära att han med omtanke om sin hälsa skulle avgå som ordförande för Sverigedemokraterna. Utmattningssyndrom och Spelmissbruk är svåra problem som man inte blir av med i en handvändning. Men, jag hade tydligen totalt fel! Om jag har förstått det hela korrekt så är avsikten att Jimmie Åkesson i det kommande Skavlan-programmet, som tydligen redan är inspelat men som sänds på fredag, ska meddela att han efter sjukskrivningen från 1 april "återgår i arbete". Där sket det sig med min politiska fingertoppskänsla. Att SVT ställer upp som megafon för Jimmie Åkesson har kritiserats från många håll. Själv klarar jag mig i allmänhet ganska bra utan Skavlans inställsamma samtal. Hur som helst har tydligen Jimmie Åkesson bestämt sig för att återta rollen som partiledare. Och på det beskedet kan man ju ha olika synpunkter. På det personliga planet så hoppas jag att Jimmie Åkesson är redo och inte bara känner sig tvingad. Nu börjar nämligen kritiken mot vikarierande ordförande Mattias Karlsson ploppa upp. - "Mattias straffar folk, han ser ner på våra medlemmar. Han kallar dem för byfånar och bonnläppar och att de är ett nödvändigt ont. Hans elitistiska tänk skrämmer mig." är en synpunkt. - "När man går utanför våra stadgar, det är då det blir oacceptabelt. Och det var det som Mattias gjorde när han utnämnde sig själv till vikarierande partiledare, det finns ingenting sådant i vårt parti. Våra medlemmar har valt en vice partiordförande och en andre vice partiordförande just för att de ska axla ansvaret under den sittande ordförandens frånvaro. Men här gick Mattias in och tog även partiorganisationen och körde över Jonas Åkerlund" är en annan synpunkt som jag själv tidigare funderat över. Fast i ett parti av den här typen är inget annat att vänta. Jag tror (och hoppas) att partiets guldålder snart är över. Någon gång måste svenska folket inse att det är en grupp "byfånar"... Försvagad?

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 24, eller hur tänkte du där Mona: I samband med ett möte på Islamic Center i Malmö om hur goda krafter i samhället kan motverka våldsbejakande extremism hade Mona Sahlin en del synpunkter. - "De extrema måste få mothugg av muslimska församlingar. Det måste ske offentligt. Debatten måste höras." Mona Sahlin verkar alltså tycka att muslimska organisationer och muslimska företrädare har ett kollektivt ansvar och en skyldighet att ta avstånd från den våldsbejakande extrema islamismen! Naturligtvis är det positivt att den stora majoriteten av Sveriges (och i övriga världen) muslimer tar avstånd från våldet och terrorismen. Och man gör det också. Men, kan vi utanför ställa sådana krav? Är det inte ett sätt att göra alla muslimer ansvariga för vad vissa gör i islams namn? Tänker Mona Sahlin ställa samma krav på judiska grupper i Sverige att man tar avstånd från Israels rasistiska ockupationspolitik gentemot Palestina? Vi kan varken ställa krav på muslimska grupper eller judiska grupper på något av det. Det är viktigt att markera att alla muslimer har inte kollektivt ansvar för vad vissa muslimer gör i Islams namn. Inte heller är alla judar kollektivt ansvariga för vad staten Israel gör. Det är mycket viktigt att markera. Alla socialdemokrater har inte heller ansvar för att det trillar grodor ur Mona Sahlins mun. Detta är dagens tyckande inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 137: Ny spännande erbjudande om att tjäna slantar. Tänk så rik man kan bli om man nappar på allt man får.

Канжина Яна Александровна /director@salut.ru/
må 2015-03-23 19:20

I have a business proposal of a mutual benefit for you, contact via my private E-mail fouadhabibyoussef257@hotmail.com for more details

Är det någon som tror att denna ryss som tydligen heter Fouad Habib Youssef verkligen har något erbjudande som DU tjänar på? Jag tvivlar! Enligt min ryska arbetskollega Elena så kommer mejlet tydligen från någon som kallar sig Kanzhina Jana Alexandrovna. Släng skiten!

Inga kommentarer: