fredag 13 mars 2015

Allmänt gnällande

De nya Moderaterna
» Moderata kapitalpartiet: Moderata Svammelpartiet fortsätter sin ensamma kamp mot väderkvarnarna. Jag menar då alltså deras kamp på uppdrag av Wallenberg och storkapitalet för att vi skulle fortsatt att sälja krigsvapen till diktaturens Saudiarabien. Nu senast har Moderaternas gruppledare i Riksdagen, Jessica Polfjärd, KU-anmält regeringens handläggning av avtalet. Eftersom Marcus Wallenberg och de andra kapitalhöjdarna, som hellre tjänar slantar än har moral, ser vinstmarginalen naggas i kanten så måste ju de Nya Moderaterna lyda. Och då är allt naturligtvis Margot Wallströms fel. Hon får väl å sin sida glädjas åt att kommentarerna från många håll utanför Sverige är mycket positiva. Läs t.ex. vad brittiska The Guardian skriver eller från Bloomberg. De positiva reaktionerna från runt om i världen är mycket mer förstående än de Moderata mer förutsägbara reaktionerna. Vad många glömmer är att Saudiarabien nyligen bytt ledarskap till en mycket mer hårdför "kung", vilket nog förklarar Saudiarabiens hårda reaktion. Även EU:s utrikeschef Federica Mogherini står på Margot Wallströms sida. Men svenska Moderater har nog återgått till att ha det svenska storkapitalet som uppdragsgivare. Lycka till!

Captain Euro
» Senaste nytt från fiaskot EU: Jag ser i några små notiser att Island nu meddelat att dom inte längre är en kandidat till att bli medlemmar av Europeiska Unionen. Man tänker inte heller återuppta några förhandlingar med EU om medlemskap i Unionen. Den folkliga opinionen på Island är mycket kritisk till medlemskapet, och allt eftersom tiden gått har man insett att EU inte är den ljuva framtidsdrömmen utan istället riskerar att bli en sjunkande skepp. Ett exempel på detta är den fiaskoartade utvecklingen av valutan Euro. Trots intensiva stödköp och andra åtgärder för att pumpa in pengar i systemet så går det utför. Inom kort har Euron sjunkit till samma nivå som den amerikanska dollarn. I dag står Euron i 1:0495 dollar. Den enda nation som troligtvis tjänat på Euron är Tyskland. I övrigt har valutan snarare blivit ett sänke för ekonomin. Och vi ska i Sverige nog tacka vår lyckliga stjärna för att vi sade Nej. Ett folkligt klarspråk som i stort sett alla de politiska partierna i Sverige i dag accepterat. Och frågan om en svensk anslutning till Euron är i princip död. Det är väl bara Folkpartiet som driver frågan - men det är väl ingen som tar dom på allvar längre. Varken i den frågan eller i andra...

Lars Vilks
» Dagens komik: Jag läser att de båda folkpartistiska riksdagsledamöterna Christer Nylander och Bengt Eliasson föreslagit att Riksdagen ska bjuda in Lars Vilks för att prata om Yttrandefrihet. Och det är ju onekligen ett spännande och nydanande förslag. Tillsammans med islamofoben Lars Vilks kan man ju också t.ex. bjuda in en representant för sajten Avpixlat att prata om tolerans. Eller varför inte försöka bättra på förhållandet med Saudiarabien genom att bjuda in landets nya kung Salman bin Abdulaziz Al Saud för att prata om religionsfrihet. Eller varför inte Nordkoreas älskade ledare Kim Jong Il för att prata om demokrati. En annan spännande föredragshållare i Riksdagen vore Rysslands Förbundspresident Vladimir Putin som kunde prata om nationers självbestämmande. Eller också kunde man anordna en studiecirkel i "läs på först" inom Folkpartiets riksdagsgrupp.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 13 - eller Fredagen den 13:e: I dag får väl sägas vara en högtidsdag för vidskepelse. Otur på fredagen den 13:e, att inte gå under stegar, svarta katter och alla andra dumheter. Men egentligen är ju vidskepelsen mycket mer spridd. Vad är inte alla religioner och tron på diverse gudar annat än vidskepelse? Scientologer, Schamaner och allt annat strunt som används för att lura människor. För mig får människor gärna tro på Gud, Allah eller Bramaputra eller vad man vill kalla "guden" eller "anden". Det är upp till vem som helst. Så länge man inte utnyttjas (vilket sker allt för ofta), så kan man kanske till och med känna en trygg säkerhet och lugn av tron. Så länge man håller det för sig själv och inte försöker tvinga på eller lura på andra samma dumheter så lägger jag mig inte i heller. Men vi kommer inte ifrån att allt egentligen bara är vidskepelse. Precis som Fredagen den trettonde! Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.

Inga kommentarer: