lördag 28 mars 2015

Om att irritera sig

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 28 eller ställ om klockan: I natt är det åter dags för det dumma påhittet att skruva fram klockan en timme igen. Det som kallas "Sommartid" - och sedan ska dom skruvas tillbaka igen till hösten. Två gånger om året går man runt som en idiot och letar efter instruktioner till hur diverse digitala klockor ska ställas om. Naturligtvis hittar man inte dessa instruktioner. Istället tvingas man experimentera med vilka knappar som ska tryckas in, hållas intryckta eller tryckas på flera gånger och allt detta i en viss ordning. Det normala är man först lyckas ställa om från 24-timmars visning till 12-timmars visning. Sedan brukar man lyckas ställa om datum. Har man tur lyckas man så småningom få rätt tiden, rätta datum och rätta 24-timmars visningen. I värsta fall får man skrota klockan! Och allt detta för att några byråkrater bestämt detta. Jag är övertygad om att dom skrattade tyst för sig själva. Detta är dagens tyckeri inom ramen för utmaningen #blogg100.

Fria Moderata Studentförbundet
» Moderata studenter som glömt studera: I kväll är det dags för det som går under beteckningen Earth Hour. Ett arrangemang från World Wide Fund for Nature - WWF, sedan 2007. Syftet är att få oss att tänka efter när det gäller vår energiförbrukning. Kan vi minska ner den? Kan vi använda energin effektivare? Kan vi producera energin mer miljövänligt? Stora frågor, där tanken alltså är att få oss att fundera på om det inte finns bättre lösningar än de vi har just nu. Men sedan finns det naturligtvis de som inget begriper. På Metro Debatt skriver ordföranden för Fria Moderata Studentförbundet Alexandra Ivanov under rubriken Earth hour är idiotiskt – tänd lyset i stället och propagerar för mer elslöseri. Hon verkar inte ha förstått någonting. Visserligen är det inget som gör mig förvånad när det gäller Fria Moderata Studentförbundet, men lite mer hade jag faktiskt förväntat mig. Är det bara ett bevis för hur Skoltalibanen Jan Björklunds skola totalt misslyckats när studenter fattat så här lite? Du behöver inte släcka ljuset en timme i kväll. Men fundera lite över hur mycket energi du använder, och till vad? Kanske går det att minska ner? Måste alla lampor lysa? Måste TV:n stå på fast ingen tittar på den? Kan man byta glödlampor till mer energisnåla sådana? Ska vi stötta Alexandra Ivanov, för hon får säkert kvarsittning eftersom hon inte läst på ordentligt?

Jimmie Åkesson - nyrakad
» Dagens Sverigedumokrat: Det måste väl trots allt vara självaste Ledaren själv, Jimmie Åkesson. Gårdagens "tycka-synd-om-framträdande" hos Skavlan var ju ägnat att få oss alla att känna sympati för denna stackars sjuka man som offrar sig för sina idéer. Av kommentarerna efter framträdandet så verkar ingen vara nöjd. Själv var jag ju ytterst misstänksam till hur den alltid så inställsamma Fredrik Skavlan skulle kunna förvandla det hela till något annat än en "tycka-synd-om-hyllning" till Jimmie Åkesson. Jag började faktiskt att titta på programmet men måste erkänna att jag somnade en bit in i sändningen. Detta berodde inte BARA på Skavlan och Åkesson utan troligtvis också på en ihärdig förkylning som stjäl den mesta kraften just nu. De som är kritiska till Jimmie Åkessons idéer verkar inte allt för nöjda med "utfrågningen". Men allra mest missnöjda verkar Jimmies egna supportrar vara. Läs kommentarerna från diverse Sverigedumokrater här och fundera sedan över hur dessa egentligen resonerar. - "Skavlan uppträdde som ett svin!" - "Skavlan, skit ner dig!" - "Skandalös och ovärdig behandling!" - "Tänker aldrig någonsin mer titta på Skavlan!" - "Aftonhoran skvallrar om Jimmie!" - "Det var det äckligaste jag sett i TV!" Ja, och så fortsätter det. Sverigedumokrater är som dom alltid har varit - mindre sansade! Jag vill i sedvanlig ordning poängtera att jag inte vill förminska Jimmie Åkessons problem. Utbrändhet och Spelmissbruk är svåra problem som tar lång tid att komma ur, och jag hoppas verkligen inte att Jimmie Åkesson har för bråttom tillbaka för att rädda det interna arbetet i partiet. För sin egen hälsas skull så tror jag faktiskt att han skulle lägga av helt. Av det jag hann se av intervjun innan jag somnade så blev jag styrkt i den åsikten.

Inga kommentarer: