onsdag 25 mars 2015

Krig och glädje

Ilska
» Inbördeskrig lite här och var: Visst kan man glädjas när de politiska motståndarna är oeniga. Jag har ju redan tidigare tyckt till om det moderata upproret mot Decemberöverenskommelsen där en stor grupp moderater tycker att Stefan Löfven lurat skjortan av Anna Kinberg Batra. Detta trots hennes åsikt att Stockholmare är smartare än lantisar. Men så smart var hon tydligen inte. Jag läser nu i Expressen att det börjar växa upp kritik mot Jan Björklund som ledare och det planeras för vad som nästan kan betecknas som en kupp. När det gäller Kristdemokraterna har det uppenbarligen blivit ett litet inbördeskrig om hur partiledningen ska se ut under Ebba Busch Thor när hon har valts. Det är en kamp mellan de som vill att KD ska vara ett modern "mittenparti" (representerade av t.ex. avgående ledaren Göran Hägglund) och de som vill förvandla KD till ett ärkekonservativt högerparti (representerade av nya ledaren Ebba Busch Thor). Och detta har skapat en kamp där valberedningen föreslagit Jakob Forssmed som vice partiledare som representant för mittenfalangen. Och det har gjort gamla TV-reportern Lars Adaktusson rejält putt. Han står för en klart mer högerinriktad politik. Får han inte vara vice partiledare så passar det tydligen inte alls. Jag förstår allt mer hur man blivit indoktrinerad av högerpräglad journalistik under många år. Och sedan har vi Sverigedemokraterna... Även här är det en kamp mellan de som vill ta det lugnt och de som vill dra på ordentligt. Jimmie Åkesson har stått för en politik där man försökt rensa ut de som offentligt drivit allt för extrema, reaktionära och rasistiska åsikter. SD är ett rasistiskt parti, men Jimmy Åkesson har försökt måla över de värsta avarterna med Tipp-Ex. Men stora grupper, till mycket stor del företrädda av ungdomsförbundet, står för en mycket mer extrem linje. Och det är här kriget ploppar upp ordentligt. Om något av partierna med inbördes stridigheter "riskerar" att spricka är det Sverigedemokraterna. Och det är riktigt kul att sitta bredvid och lyssna och läsa. Fortsätt kriga!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 25 eller bra tänkt fortsätt med RUT: Jag ser att man från den Rödgröna regeringen hyser planer på att minska ner ROT-avdragen och istället satsa pengarna (det rör sig om 6-7 miljarder kronor) på att få igång byggandet av mindre och billigare hyreslägenheter - studentbostäder t.ex. Det är naturligtvis inte populärt bland de som företräder de väljare som tjänar pengarna på ROT-avdraget. Det är ju inte direkt låginkomsttagare som bor i hyreslägenheter som tjänar slantarna på ROT-avdraget. De flesta miljarderna hamnar hos de moderata väljarna i Danderyds, Vellinges och liknande moderatghettons lyxvillakvarter. ROT-avdraget är (tillsammans med RUT-avdraget) ett system för att subventionera de redan privilegierade. Bra tänkt Magdalena Andersson, fortsätt med RUT. Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100 där vi nu nått kvartsfinalen.

» Fler glada nyheter: Det är tydligen på gång ett förslag som sätter stopp för spelreklam. Tänk vad bra! Jag betalar gärna en liten extra slant för att slippa dessa vidriga reklamsidor och reklambanners som försöker efterlikna seriösa nyhetsartiklar men som bara har till syfte att lura pengarna ifrån oss. Fast som man kan förstå är ju reklambranschen inte så glada, men där handlar det bara om pengar och inte moral. Köp gärna en lott när PRO står och säljer. Dina pengar kommer till en god användning. Men låt dig inte luras av dessa kommersiella spelbolag som smiter från skatter och där den enda säkra vinsten hamnar på någon ägares bankkonto. Bra tänkt!

Inga kommentarer: