måndag 30 mars 2015

SD är en skam för Sverige

» Stackars Jimmie-ponken: I lördags konstaterade jag att Jimmie Åkessons supporterskara var missnöjda med fredagens intervju hos Skavlan. Jimmie Åkesson, hans stab och alla hans supportrar hade tydligen räknat med att det skulle bli ett traditionellt snällt och inställsamt samtal som skulle skapa sympati för den stackars sjuka Jimmie Åkesson. Men det sket sig tydligen rejält. Norrmannen var ofin och ställde inte bara snälla frågor utan följde upp frågorna och ställde till och med kritiska frågor. Jimmies (och hans stabs) strategi misslyckades totalt. Själv somnade jag, som jag sagt redan tidigare, mitt i intervjun. Som jag berättade i lördags satte detta igång hela den Sverigedemokratiska gödselspridarhären. Även SVT har utsatts för en mer eller mindre organiserad kritikerkampanj. Det vällde (nåja, mer än 800 i varje fall) in kritiska yttringar till SVT. Men, Skavlan står på sig. Han ställde inte upp på Jimmies planerade kampanj utan är faktiskt journalist. Det kan inte vara lätt alltid att vara sverigedemokrat.
SD älskar Jimmie

Domarens klubba
» Sådan är Sverigedemokraten: I dag berättar Expressen om ett antal Sverigedemokrater som utsetts till nämndemän i olika domstolar och som anonymt på nätet sprider sina vidriga fördomar och sin rasistiska syn på omvärlden. Det är en så vidrig syn på våra medmänniskor och på hur vår värld fungerar att jag inte vill citera äcklet här. Läs ur Expressen här, här, här och här till exempel. Några avgår, andra får sparken och ännu andra förnekar. Bland annat sitter en av dessa sviniga och rasistiska gödselspridare i Migrationsdomstolen och beslutar om flyktingars framtid! Ska SD utesluta alla rasister som sprider dynga så blir det ju inga kvar i partiet. Hela företeelsen skadar förtroende till nämndemannasystemet och kommer att tas som intäkt för att kritisera detta från jurister som anser att dom är de enda som begriper.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 30 eller sätt åt fuskarna: Dagens tyckeri inom ramen för #blogg100 handlar om bidragsfuskandet i vårt samhälle. Det är Brottsförebyggande Rådet som i en debattartikel i Dagens Nyheter pekar på områden där bidragsfuskandet ökar. Allt eftersom samhällets bidrag allt mindre vänder sig till medborgare med särskilda behov utan istället vänder sig till det "Fria Näringslivet" så ökar också fifflandet bland företagen. Och det handlar om stora belopp som företagen lurar oss skattebetalare på. Och, man pekar på ett mycket underligt förhållande. Lagen om underrättelseskyldighet talar om att den som får kännedom om bidragsfuskande på en myndighet är skyldig att meddela andra myndigheter som kan vara berörda. Men den underrättelseskyldigheten gäller bara privatpersoners fusk, inte när företag fuskar! Mycket märkligt! Allt eftersom det är företagen och inte privatpersoner som är de nya bidragsberoende är det dags att ändra lagen. NU!

» Bedragare del 140: Ja, dom där Skype kan man inte lita på. Nu har dom varit inne och fifflat på mitt PayPal-konto. Tydligen har dom försökt lura mig på 40€. Jag är mycket tacksam gentemot PayPal som varnar mig när sån't här skrämmande sker.

Skype
Dear PayPal customer,

An unauthorized account activity was recently detected on your account. You must confirm that you own your paypal account. We believe that the transaction below was made ??without your consent, so please reconfirm your personal information.

Seller's name: Skype LTD
Transaction ID: 0485EITUA40857392

Transaction date: MAR 30, 2015
Transaction amount: 40.00 EUR

PayPal
Your transaction ID: 0485EITUA40857392
Case number: PP-398-484-100-300

We need additional information from you within the next 24 houres. Please log in to your PayPal account clicking the link below.

Click here to resolve this issue

There, you can enter any information regarding this case that will help us fight the reversal on your behalf.

Thanks,

PayPal

Please do not reply to this email. This mailbox is not monitored and you will not receive a response. For assistance, log in to your PayPal account and click the Help link in the top right corner of any PayPal page.

Copyright © 1999-2015 PayPal. All rights reserved.

PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A.
Société en Commandite par Actions
Registered Office: 5th Floor 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
RCS Luxembourg B 23q 349

PPID PP948

Fast jag ska villigt erkänna att jag har mina tvivel på äktheten i det här! Jag tycker mig minnas att PayPal påpekar att dom alltid inleder eventuella mejl med mitt namn. Det har dom glömt i det här mejlet. Nå't är skumt och det är alltså bara ännu en av dessa bluffare. Eller två, eftersom det kommit två exakt likalydande mejl med några timmars mellanrum. En annan tveksamhet är att länken inte leder till PayPal utan till något som kallar sig athroot.com, en kinesisk sajt som sysslar med barngymnastik! Släng skiten!

1 kommentar:

EKS-grafia sa...

Hej!
Du skriver ofta om bedragare. Jo, de är oräkneliga, och jag känner igen de flesta blufförsök som du beskriver.
Här säger du att Skype lurar pengar av dig. Tror jag inte, jag har bara reko erfarenheter av Skype. Däremot är det företaget en skurk, som påstår att du ska betala, och utger sig för Paypal - som nog är pålitligt (har inte haft anledning att använda deras tjänster). Antar att du också inser det, men du kunde säga det tydligare: varken Skype eller Paypal är lurendrejare.
Även dina övriga tryckerier är intressanta! Bra att du numera använder ett bloggformat (gmail-kontot innehåller dessutom en massa bra andra funktioner). Ange blogg-länken på din "originalsajt", tydligt överst på sidan.
(Jag själv administrerar flera bloggar åt bla föreningar. Manual och råd finns tillsvidare på www.eksgrafia.wordpress.com > Tips, men allt innehåll flyttas till huvudsajten eks-grafia.com när jag byggt om den med wordpress).
God fortsättning! :-)