söndag 22 mars 2015

DÖ och HA

Vänsterpartiet
» Det inställda valet: I dag skulle vi haft Extra val om Sverigedemokraterna hade fått sin vilja igenom. Men så blev det inte, den s.k. Decemberöverenskommelsen (DÖ) kom emellan. En överenskommelse som främst i moderata kretsar i dag inte är allt för populär. - "Stefan Löfven lurade skjortan av Moderatledaren Anna Kinberg Batra under förhandlingarna i julas" är en tolkning som börjar spridas inom allt fler moderata grupper. Och det är ju ett stort beröm åt Stefan Löfven från dessa moderater. Dom verkar ju annars se honom som totalt inkompetent och den där smarta stockholmaren Anna Kinberg Batra som den intelligenta av de två. Men om han nu lurat skjortan av henne så måste det ju vara tvärtom? Hur som helst har jag med stort intresse läst den väljarundersökning som Ipsos gjort för Dagens Nyheter och som publiceras i dag. Vi kan av denna undersökning se att det är fler (31%) som tycker att regeringen gör ett bra jobb än det är som tycker att regeringen gör ett dåligt jobb (27%). Fast flest (39%) tycker att det är varken bra eller dåligt. Och hur har det då gått för de olika partierna? Om jag jämför med valresultatet i september 2014 så har vi två större vinnare. Moderaterna som får 24,8% (+1,5) och Vänsterpartiet som får 6,7% (+1,0). De två stora förlorarna är Centern som får 4,7% (-1,4) och Kristdemokraterna som trillar under spärren och får 3,8% (-0,8) när stödröstande HA-supportrar försvinner. I övrigt är förändringarna minimala. Socialdemokraterna får 30,7% (-0,3) vilket vägs upp av Miljöpartiets 7,2% (+0,3). Folkpartiet ligger ganska stilla på 5,8% (+0,4) och likaså gör Sverigedemokraterna som får 12,8% (-0,1). Utanför har Feministiskt Initiativ tappat en del och får 2,3% (-0,8) när det är tyst. Lite förenklat har det inte hänt så mycket! Vilket Dagens Nyheter förklarar med att Högeralliansoppositionen är så usel. Och på den punkten kan jag hålla med!

Sverigedemokraterna
» Mer om Jimmie Åkesson: I torsdags tyckte jag ju till lite med anledning av att Försäkringskassan kommit fram till att Jimmie Åkesson inte har rätt till någon sjukpenning. Anledningen till detta är att SD-ledaren Jimmie Åkesson får behålla sin heltidslön från Sverigedemokraterna utan begränsning under sin "sjukskrivning". En egen fundering till det här från en mångårig f.d. ”kassatjänsteman” är huruvida Jimmie Åkesson egentligen ska vara berättigad till de 31.000 kronorna från Riksdagen. Dom måste väl egentligen vara villkorade av att det är en ”godkänd sjukskrivning” från Försäkringskassan. Tanken är ju att den sjukskrivna riksdagsmannen ska få sin sjukpenning från Försäkringskassan. Men eftersom taket efter dessa politikers beslut är så lågt så kompenserar arbetsgivaren en del av den stora inkomstförlusten. Men det finns ju ingen sjukpenning, och då kan väl inte Riksdagen kompensera heller? Försäkringskassan har ju kommit fram till att Jimmie Åkesson inte är helt sjuk eftersom han ju får fortsatt en heltidslön. Jag vill i sedvanlig ordning poängtera att jag på inget sätt vill förminska Jimmie Åkessons besvär. Utmattningssyndrom (att gå in i väggen) och Spelmissbruk är svåra problem som tar lång tid att komma ur. Kanske är det detta som är förklaringen till det "avgörande besked som är förestående och som skapar kalabalik". Har Jimmie Åkesson insett att hans personliga hälsa är viktigare än den politiska karriären? Har han tröttnat på alla rasister, nazister och annat löst folk inom SD som inte har vett att hålla inne med sina sjuka idéer och inte sprida dom offentligt?

» Bedragare del 135: Ibland begriper man inte ett dugg! Att det ser obegripligt ut är inget fel hos er. Möjligen hos mig eller hos den som skickat ut skiten. Men så här obegripligt såg det ut när det trillade in i min mejllåda.

Òâ´óÀûʱװÅú·¢£¬·¨¹úʱװÅú·¢£¬Òâ´óÀûÉݳÞÆ·Åú·¢ÉÌ£¬·¨¹úʱװÅú·¢ÉÌ

Krista Helms
sö 2015-03-22 11:22

ÂíÀû°ÂÓÐÏÞ¹«Ë¾ ( Mario Corporation Limited )
À´×ÔÒâ´óÀûÃ×À¼µÄÆ·ÅÆ´úÀí¹«Ë¾£¬Òâ´óÀûÉݳÞÆ·Åú·¢ÉÌ£¬Ö÷Òª´ÓÊÂÉݳÞÆ·¼°Ê±ÉвúÆ·²É¹º¡¢Òâ´óÀûʱװÅú·¢£¬Òâ´óÀûʱÉÐÅú·¢£¬Òâ´óÀûÆ·ÅÆ´úÀí¾­ÓªÈ¨ºÍÍøÉÏÏúÊÛÒµÎñ£¬×¨Òµ¾­ÏúÓë´úÀí¹ú¼Ê¶¥¼¶Æ·ÅÆ£¬°üÀ¨Ê±×°¡¢Æ¤¾ß¡¢ÅäÊΡ¢ÊÖ±í¡£ Òâ´óÀûʱװÅú·¢£¬·¨¹úʱװÅú·¢£¬Òâ´óÀûÉݳÞÆ·Åú·¢ÉÌ£¬·¨¹úʱװÅú·¢ÉÌ¡£ Òâ´óÀûÆ·ÅÆ·ÖÏúƽ̨ - ÁãͶÈë,Áã·çÏÕ,Áã¿â´æ,¸ß»Ø±¨¡£ Á˽âÔ”Ç飺 ΢ÐźÅ: luxyuu QQ: 1420359051

Æ»¹ûAPP: https://itunes.apple.com/it/app/italian-brands-distribution/id879939280?mt=8

µã»÷½øÈë
¡¡

Vad det handlar om har jag alltså ingen aning om. Men kanske handlar det om att försöka kränga kopior av italienska modevaror. Fast det är bara en vild gissning!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 22 eller plundring pågår: I dagens Helsingborgs Dagblad skriver Kent Werne om Owen Jones nya bok The Establishment under rubriken Plundring pågår. En tydlig beskrivning av hur vår värld har byggts ut till att bestå av en grupp längst upp som tar sig rätten att göra som dom vill medan det helst längst ner ska finnas en anonym massa som gör jobbet. Läs artikeln och fundera och läs sedan boken! Detta är dagens tyckeri inom ramen för #blogg100.

Inga kommentarer: