tisdag 15 juli 2014

EU:s flagga
» Nästa steg mot avskaffandet av självständiga stater: I dag valdes Jean-Claude Juncker till ny ordförande för EU-Kommissionen. Ett val som innebär ännu ett steg mot att skapa ett EU som är en Union med underlydande delstater istället för en samarbetsunion mellan självständiga stater. Av de svenska EU-Parlamentarikerna var det Moderaterna, Kristdemokraterna, Centern, Folkpartiet och Feministiskt Initiativ (SvD och SvD!?) som röstade för valet medan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna var mindre positiva och avstod eller röstade Nej. Något de alla ska ha heder för. Jean-Claude Juncker är ännu en i raden av hårdföra konservativa Kristdemokrater som vill styra EU i alldeles fel riktning, men som alltså nu valts trots att det finns invändningar även från de som röstat Ja. Men dom lydde direktiven uppifrån, vilket ju är EU:s styrande politik. Sitt still i båten och lyd direktiven uppifrån! SVT och SVT och VA (det finns dom som gläds).

» Upp till kamp för SD: På ledarsidan i Svenska Dagbladet går ledarskribenten Ivar Arpi upp till kamp för att kräva att de fackliga organisationerna ska välja in Sverigedemokrater till olika förtroendeuppdrag. Med den argumentation han har så kommer han troligtvis i morgon att gå ut och kräva att LO-förbunden väljer in fullblodsnazister också! Svenska Dagbladets nya valspråk blir nog: - "Upp till kamp för de odemokratiska krafternas rätt att ta över demokratin!"

» Undrar vad det beror på: Jag läser i ETC Malmö att SCB gjort en undersökning av vår tilltro till tandvård, sjukvård, utbildning och barn- och äldreomsorg i de Nordiska länderna. Och denna undersökning visar bland annat att svenskarna är de enda som sedan 2012 fått ett minskat förtroende för välfärden. Den myndighet som får lägst betyg i Sverige är Arbetsförmedlingen. Och undersökningen visar att bara 32% av svenskarna känner sig trygga med att dom kommer att få tillräckligt stöd om dom skulle bli arbetslösa. Dvs en tredjedel av svenskarna. I Danmark, Norge och Finland handlar det istället om varannan. Av danskarna är det 48%, norrmännen 50% och finnarna 53%. Jag undrar vad detta kan bero på? Kan det finnas något samband mellan vårt förtroende och det faktum att våra styrande Högerpolitiker inte ser Arbetslösheten som problemet utan istället Arbetsslöheten? Undersökningen visar också att vårt förtroende för sjukvården sjunkit markant. Fast det är kanske lite orättvist att lägga hela skulden för våra dåliga förväntningar på stöd vid arbetslöshet på alla Högerallianspartier. Jag läser att alla Riksdagspartier till exempel inser att det är dags att förbättra stödet till arbetslösa. Det handlar om lite olika tankar om t.ex. olika varianter om höjningar av taket i A-kassan och att ta bort straffbeskattningen av arbetslöshetsersättningen. Ja, inte riktigt alla. Moderaterna med Arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson inser inte att det är dags. Och eftersom Moderaterna bestämmer i Högeralliansregeringen och Högeralliansregeringen bestämmer i Sverige så kvittar det om alla andra partier, dvs en klar majoritet, tycker annorlunda. Sätt åt dom, dom är ju bara arbetsslöa är valspråket för den äkta högern inom Moderaterna!

Inga kommentarer: