fredag 25 juli 2014

Frustrerade bilister
» Bilkörningen minskar: Enligt den statistik som statliga Trafikanalys och SCB tagit fram så fortsätter svenskens bilkörning att minska för femte året i rad. Toppåret 2008 kördes varje bil i snitt 1.317 mil på ett år. Till förra året hade den sträckan minskat till 1.233 mil. En minskning med i snitt 1% per år. Trots detta är vi på väg att göra den största infrastruktursatsningen någonsin i Sverige, genom att bygga Förbifart Stockholm. 21 kilometer motorväg varav 17 km i tunnel. Samtidigt som under en följd av år investeringarna och underhållet av det svenska järnvägsnätet varit otillräckligt. Fast det är klart, statistiken visar också att det är 08-orna som kör mest bil. Det är inte svensken i glesbygd som kör mest. Fjollträskaren kör i snitt 1.286 mil om året medan folket i den norrländska glesbygden kör i snitt 100 mil mindre. Troligtvis är det för att locka fler Stockholmare att ta bilen istället för att åka i överfyllda tåg eller bussar som Förbifart Stockholm ska byggas. Försprånget på 100 mil räcker inte enligt politikerna i Stockholms stadshus. Själv kan jag komma på lämpligare sätt att använda de mer än 30 miljarder som ska grävas ner i projektet. Det ska också påpekas att det nyligen avslöjades att Trafikverket hade överdrivit biltrafiken och dessutom räknar med en fortsatt ökning, samtidigt som man inte sköter underhållet av järnvägen utan låter förfallet fortsätta.

Ukrainas flagga
» Ukraina: Ukraina har mitt i de andra problemen drabbats av en regeringskris. Sedan det fascistiska partiet Svoboda och proffsboxaren Vitalij Klitjkos nationalistiska parti Udar lämnat regeringen avgick även Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuk i protest. Huvudskälen ska vara problem med att få ihop tillräckligt med pengar till militären. Tillfällig efterträdare är vice premiärministern Volodymyr Hrojsman. Strax innan Jatsenjuk avgick beslutade det ukrainska parlamentet att förbjuda Ukrainas kommunistparti. Partiet fick i senaste valet 13% av rösterna (mer än det fascistiska Svobodas stöd i valet) men ansågs inte ha ställt upp tillräckligt för den ukrainska arméns krigföring i östra Ukraina och är alltså inte tillräckligt nationalistiskt. Och partiet får därför inte ställa upp i det nyval som väntas inom kort. Jag undrar vilka synpunkter EU har på att samarbeta med nationer som förbjuder politiska partier?

Norges flagga
» Norge hotat från nytt håll: Den norska säkerhetspolisen har flankerad av Norges Justitieminister Anders Anundsen varnat för att det finns ett hot om terrorattentat från extrema islamska grupper med koppling till Syrien. Och naturligtvis blåses hotet upp rejält i media. Med tanke på att det bara är 3 år sedan högerextremisten Anders Behring Breivik mördade 77 personer i Norge finns det kanske anledning att ta hoten på allvar. Men det finns också de som misstänker att det mest handlar om att Fremskrittspartisten Anders Anundsen vill ta bort fokuset från vad hans gamla partikamrat Anders Behring Breivik hittade på för tre år sedan. Fremskrittspartisten Anders Anundsen blev omskriven när han blev så sur på lokaltidningen Tønsberg Blad att han publicerade en bild på när han eldade upp tidningen och han uppmanade andra att göra likadant. Tidningen tog sig nämligen friheten att skriva kritiskt om honom och Fremskrittspartiet. Vad är det som egentligen händer i Norge? Norges Moderater har släppt in Norges Sverigedemokrater i regeringen!

» Om EU:s människofientlighet: Svenska Dagbladet uppmärksammar i dag på ledarplats Fort Europa. Dvs det faktum att EU satsar stora resurser på att förhindra flyktingar från att ta sig till Europa. Låt mig bjuda er på ett långt citat: - "Men så länge dörrarna till det så kallade frihetliga Europa hålls påtagligt smala med trösklar omöjliga för de minsta att ta sig över, kommer vi att bevittna fler dödliga smuggelbåtar och fler drunknade. För att vara den fria rörlighetens gemenskap är EU betänkligt selektivt. Rörelsefriheten tycks begränsad till just dem som redan har den". Vad det handlar om är naturligtvis alla de offer som smugglingen av flyktingar över Medelhavet kräver. Verkligheten är nämligen den att EU, som ju hävdar att man kämpar för öppna gränser, satsar mycket mer pengar på att förhindra flyktingar från att ta sig in i EU för att kunna söka asyl än vad man satsar på att göra tillvaron drägligare för de som verkligen lyckas ta sig över murarna. Schengen-avtalet är en skam! Däremot ska Svenska Dagbladet ha en eloge för att man uppmärksammar skandalen.

Fort Europa

Inga kommentarer: