lördag 5 juli 2014

Framtidsutsikter

» Har Moderaterna gett upp: Ja, dåliga siffror under en lång tid och dessutom ingen egentlig vändning i sikte gör att många misstänker att det är så. I Dagens ETC hittar jag en artikel med rubriken: - "Moderaserna kämpar för att hålla skenet uppe". Marginalen är mycket stor för att hinna ifatt, och än så länge finns det ingen märkbar vändning. Och helt uppenbart är att många Moderater har mer eller mindre gett upp. Vi kan t.ex. se hur Moderaterna i Stockholm arbetar intensivt för att få igång Motorvägsprojektet Förbifart Stockholm innan valet så att en ny majoritet ska få svårare att stoppa projektet. I ett debattinlägg om Förbifarten lyckas till och med Stockholms Trafikborgarråd Ulla Hamilton (Moderat...) få det till att motorvägsbygget kommer att innebära att fler kan lämna bilen hemma! Hur som helst verkar många Moderater ha gett upp. - "Det krävs ett mirakel om vi ska vinna det här valet" sade sparkade Sven-Otto Littorin. Och efter EU-valet gick gamle M-ledaren Ulf Adelsohn ut och kritiserade Moderaterna för att dom "saknade visioner". Men han som många andra har blivit tystad. Nu säger han: - "Jag har blivit ombedd att göra partiet den tjänsten att inte uttala mig mer, det blir sånt himla liv annars" säger han nu. Men valet är INTE avgjort, det är gott om tid kvar att trampa i klaveret. Och dom enda som kan trampa i klaver utan att det får någon effekt är Sverigedemokrater. Fast Moderatmegafonen Svenska Dagbladet har inte helt gett upp. I går hade huvudledaren som rubrik: - "Reinfeldt håller många år till"! Fast det är klart, därifrån är inget annat att vänta.

Anders Borg
» Vad ska dom göra sedan: Tidigare funderingar om ifall man gett upp från Moderaternas sida förnekas naturligtvis från ledande håll inom Moderaterna. Men spekulationerna om vad herrar Reinfeldt och Borg ska syssla med efter valet sprider sig trots detta. I Veckans Affärer spekulerar man i om Anders Borg är på väg att få ett toppjobb hos en ledande Investmentbank i USA. - "Han ska vara aktuell för ett jobb hos någon av världens största investmentbanker" säger en kännare till Veckans Affärers reporter. Fast jag begriper inte riktigt tanken bakom hänvisningen till "7 tecken på att din kollega är psykopat" som tidningen länkar till precis efter? Jag har svårt för att i min vänlighet se sambandet! När det gäller Fredrik Reinfeldts framtid har det på flera olika håll spekulerats i att han redan har erbjudande om toppjobb inom EU i Bryssel!

» Dagens beröm: Jag tänkte i dag ge beröm till Folkpartiet (!!!). I en debattartikel i Svenska Dagbladet i dag protesterar de båda folkpartisterna och ministrarna i Högeralliansregeringen, Maria Arnholm och Erik Ullenhag mot Vårdnadsbidraget. Under rubriken Vårdnadsbidrag ger utanförskap lyckas man fylla en hel sida med nackdelar med regeringskollegorna Kristdemokraternas egentligen enda framgång. Bra Folkpartiet, säg Nej till Vårdnadsbidraget. Rösta för någon lämplig kommande motion om att avskaffa dumheterna. Det känns skönt att se att Folkpartiet har mod att visa på oenigheten inom Högeralliansen. Hurra för Folkpartiet!

Inga kommentarer: