söndag 20 april 2014

Vem följer internationella lagar?

Om amerikansk syn på folkrätt: Kritiken mot Rysslands agerande i Ukraina är intensiv. Och bland de som är hårdast i kritiken är USA. Ryssland begår våldsamma brott mot folkrätten och internationella lagar heter det. Och i och för sig så finns det en hel del i den kritiken. Putins Ryssland är ingen fungerande demokrati och agerandet i Ukraina är inte enligt internationella lagar och regler. Men rysskräcken har helt tagits över av rysshatare och militärfanatiker. Om man inser att Krim var ryskt tidigare tills Krusse "skänkte" halvön till Ukraina. Och Ryssland nu var livrädda för att förlora sina militära baser på Krim. Det är bland annat här Rysslands enda flottbas finns som är isfri året om. Och Putin har ju, som någon uttryckte det, varit otroligt korkad som placerat sitt land helt omgivet av amerikanska (dvs NATO) baser. Om man har detta i åtanke så kanske man inser att Ryssland inte utgör något akut hot mot andra stater - förutom Ukraina. När de svenska militärfanatikerna talar om Ryssland som ett hot mot Sverige så vet dom ju faktiskt inte vad dom pratar om. Ryssland har i modern tid aldrig invaderat länder utanför vad dom själva bedömt som sin egen maktsfär. Det är en annan stormakt som ständigt invaderar och attackerar runt om i hela världen för att skydda sina egna intressen. USA ska alltså skämmas öronen av sig när man kritiserar Ryssland för brott mot internationella lagar. Bara i dag läser vi om hur amerikanska drönare mördat ett 30-tal personer i en by i Jemen. Och det har ingen betydelse om någon eller några av dessa skulle vara medlemmar av en olämplig organisation. Man mördar INTE människor på detta viset i andra länder! DET är också ett brott mot internationella lagar.

Högerextremismens Ukraina: Att Carl Bildt ställer upp för högerextremisterna / nazisterna som utgör en del av Makten i Ukraina är tråkigt. Hans hyllning av dessa nazister som sitter i den nya Ukrainska regeringen: - "Det är demokrater, europeiska demokrater som arbetar för värderingar som är våra och förtjänar vårt starka stöd" säger tyvärr mest om Carl Bildt. Och det faktum att svenska nazister vallfärdar till Ukraina för att stötta och lära av sina meningsfränder förklarar en del. Fast det har inte Carl Bildt haft några synpunkter på. Och i dag hör vi om hur högerextremister attackerat och mördat i Ukraina. Konflikten i Ukraina är inte en konflikt mellan goda och onda. Den är mycket mer komplicerad än så. Men tyvärr skiter alla stormakter, Ryssland, USA och EU, totalt i det Ukrainska folket för att skydda sina egna intressen.

Sven den 7 nov 2004
Sven den 21 april 2007
Om att vara före sin tid: Jag ser att det tydligen tyvärr är så att helskägg är helt ute. Jag som är så stolt över mitt vackra helskägg! Eller tycker inte ni att det är tjusigt? Nåja, det har faktiskt åkt av efter det att bilden till vänster togs. Så istället ser jag väl mer ut som på bilden till höger. Även om kanske håret just i dag också är lite kortare. Jag har precis gjort mitt halvårsvisa besök hos min hovfrisörska. Men man kan väl säga att jag var före min tid när jag kapade bort helskägget.

Halvvägs: Som jag berättade den 1 mars så deltar jag i en utmaning, Blogg 100, som går ut på att blogga varje dag i 100 dagar. I går den 19 april var de första 50 dagarna avklarade. Och det gick ju ganska bra. Så nu är jag inne på den andra halvan av utmaningen. Men har jag nu klarat av det dagliga bloggandet i 17 år så vore det väl attan om jag inte skulle klara 100 dagar.

Blogg 100 festar

Fortsatta attacker på studerande: För övrigt ser jag att Anders Borg fortsätter med sina attacker på studerande. Först var det förslaget att sänka bidragsdelen med 300 kronor i månaden för att "finansiera" att man skulle kunna få låna 1000 kronor mer. Det ska påpekas att redan innan detta förslaget så är bidragsandelen i det svenska studiemedelssystemet lägre än i våra grannländer. Nu tvingades Anders Borg göra en mycket snabb pudel och dra tillbaka förslaget efter en intensiv kritik från alla håll. Efter modigt utredande och övervägande kom han på att man faktiskt kunde höja punktskatterna på alkohol och tobak med ytterligare något öre istället! Men Anders ger sig inte, nu ska istället återbetalningsreglerna skärpas. Tidigare har det varit så att när man fyller 67 år så preskriberas den resterande skulden. Men nu menar Anders Borg att studieskulderna ska betalas "in till döden".

Inga kommentarer: