söndag 27 april 2014

Om familjen Bildt

Om underliga prioriteringar: Det händer att man blir förundrad, men samtidigt inte alls förundrad. Jag ser att Karolinska sjukhuset för en tid sedan hade problem. Gynekologiska avdelningen i Huddinge saknade helt enkelt sjuksköterskor. Man fick problem med att genomföra de operationer som behövdes. Vad göra? Jo, men stängde helt enkelt ner operationssalarna och hyrde in sig på en privatklinik och tog med sig sina läkare och satte igång att operera. Fast den privata kliniken accepterade bara enkla och problemfria operationer så man fick under 9 dagar lägga alla komplicerade operationer på vänt och genomföra dom enkla. Visst är det bra med privatiseringar - för vissa. Och med tanke på kommande ämne så ska vi komma ihåg att det var under den tid Moderaten Calle Str... f'låt Bildt var statsminister som den stora privatiseringsreformen genomfördes i Sverige. Det är honom vi har att tacka för den världsunika kommersialiseringen av vård, skola och omsorg som vi drabbats av i Sverige.

Anna Maria Corazza Bildt
A-M  Calle
Han cyklar och sorterar tvätten: Aftonbladet publicerar i dag en lång intervju med Anna Maria Corazza Bildt, maka till Sveriges nazistkramande utrikesminister Carl Bildt, men också EU-parlamentariker för Moderaterna. Och vi får här bland annat veta om Carl Bildt att han både cyklar och sorterar tvätten. Tänk vilken underbar make hon fått på kroken! Själv tror jag faktiskt att jag själv cyklar mer än Calle och faktum är att jag både tvättar och sorterar tvätten. Jag tycker det verkar som om Calle flyger mycket mer än han cyklar. Men hon menar kanske att han är ute och cyklar när han berömmer de nazister som sitter med i regeringen i Ukraina som: - "Det är demokrater, europeiska demokrater som arbetar för värderingar som är våra och förtjänar vårt starka stöd". Ett uttalande som är en skam för att komma från en svensk utrikesminister.

Rysskräcken slår till: Aftonbladet (bland annat...) lyckas göra en stor affär av att ett ryskt militärt fartyg, Viktor Leonov, ligger i hamn på Cuba och förmodas spionera på en amerikansk flottbas. Och samtidigt kan man inte låta bli att påminna om att ett annat ryskt fartyg Fjodor Golovin nyligen legat i Östersjön och signalspanat medan Sverige höll en stor gemensam NATO-övning. Usch så hemskt! Ryssland spionerar på NATO! Sån't sysslar naturligtvis aldrig USA med. Den amerikanska militären skulle naturligtvis aldrig komma på tanken att spionera på ryska militärbaser från någon av alla de militärbaser man har utplacerade runt om Ryssland. Eller syssla med signalspaning när Ryssland har militärövningar. Dom skulle naturligtvis aldrig komma på den fula tanken!

För övrigt ser jag att Expressen är oroliga över Högeralliansens taktik inför valet. Expressens Anna Dahlberg verkar ha gett upp hoppet om en vändning i opinionen. Med en suck konstaterar hon att det blåser vänstervindar. Svenska folket är trötta på egoismen och girigheten och vill tillbaka till ett samhälle för alla som tar hand om alla. Och med tanke på detta kan ett citat av finansmannen Anders Wall som jag hittar i Aftonbladets bilaga om det rika Stockholm kanske passa in. Vi som har några år på nacken associerar väl närmast Anders Wall med girighet, och när han därför säger: - "Direktörerna har blivit girigare. Jag var långsiktig" så kanske vi bättre förstår hur långt utvecklingen har gått.

1 kommentar:

LasseVbg sa...

Utan att säga för mycket...men undvik vissa bilder, eller kanske bilder på vissa.