söndag 3 januari 2010

Medvetet ökade klyftor

Enligt en undersökning som Riksdag & Departement gjort så säger 9 av 10 svenskar Nej till att öka klyftorna i inkomst mellan den som kan arbeta och den som är gammal, sjuk eller arbetslös och inte kan jobba. Hälften av svenskarna vill snarare minska på klyftorna. Det står alltså ännu mer klart varför Högeralliansens företrädare envisas med att kalla straffbeskattningen av gamla, sjuka och arbetslösa för Jobbskatteavdrag. Syftet med jobbskatteavdraget (straffbeskattningen...) är att öka klyftorna i samhället mellan den som har förmånen att kunna jobba och den som är gammal, är sjuk eller förlorat arbetat av andra själv. Det hela är en medveten politik med målet att klyftorna ska öka (man kallar det för att det ska löna sig att arbeta). För att uppnå detta mål kan man antingen göra som man gör, dvs införa ett jobbskatteavdrag (straffbeskattning). Man hade också kunnat sänka skatterna lika mycket för alla och istället sänkt ersättningsnivåerna i de olika försäkringssystemen. Effekten hade blivit den samma, dvs ökade klyftor. Men det hade ju inte verkat lika positivt. Men syftet är alltså fortfarande exakt det samma, att öka klyftorna. Något som alltså en mycket stor majoritet av svenska folket inte vill.

Inför valet lovade Högeralliansen att minska antalet myndigheter i Sverige. Och det löftet har man till viss del infriat. Myndigheter som Djurskyddsmyndigheten, Arbetsmarknadsstyrelsen och Integrationsverket har gått till de sälla jaktmarkerna. Men vi kan se var man har prioriteringarna. Försvarsminister Sten Tolgfors (m) argumenterar just nu för att skapa en ny myndighet med syfte att öka den svenska exporten av militärmaterial till andra länder. Något som fungerat alldeles utmärkt utan någon speciell myndighet. Under det sista årtiondet har den svenska vapenexporten tredubblats. Sverige är världens åttonde största vapenexportör. Tillsammans med Israel är vi den per innevånare största exportören av vapen. USA är en av de största köparna av dessa vapen. Det går åt många granatgevär Carl Gustaf och pansarskott AT4 i Irak och Afghanistan...

Husmark Pehrson
Flera undersökningar har gjorts över vad vi svenskar tycker om ministrarna. I samband med årsskiftet har jag också läst flera tidningars egna betygssättning av våra ministrar. Gissa om det finns en gemensam nämnare för nästan alla dessa betygssättningar? Rätt gissat! I den absoluta botten hittar vi Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m). Låt oss hoppas att hon inte blir allt för nedstämd av alla dessa dåliga betyg - enligt Major Jan "skoltalibanen" Björklund (fp) är betyg absolut livsavgörande. Tycker hon att betygen är allt för taskiga så kanske hon ger upp, och då försvinner ju en av den Rödgröna oppositionens bästa valarbetare.

Vargslakten tog slut nästan lika fort som den inleddes. Redan efter mindre än en dag hade hela kvoten (och antagligen lite till) på 27 vargar slaktats av mer än 10.000 skjutgalna jägare. Protesterna mot vargjakten har varit intensiva. Senast är det Moderata Ungdomsförbundets ordförande Niklas Wykman som anser att Regeringen lurats av en varghatande jägarkår. Naturskyddsföreningen har anmält jakten till EU-Domstolen. Samtidigt som vi kräver av andra länder att dom ska bevara och skydda sina rovdjur (som lejon, tiger osv) så anordnar vi jakt på drygt 200 hotade vargar.

Hustrun verkar ha tröttnat på mitt gnällande över ryggont. I dag kom hon hem med en nyinköpt värmedyna att lägga under ryggen/rumpan. Och det känns faktiskt skönt, vi får väl se om det hjälper också. Men jag är tveksam om jag egentligen får använda den. Det står i bruksanvisningen att den inte får användas av små barn, hjälplösa och...

Inga kommentarer: