tisdag 17 november 2009

Lögnare (c) och lögnare (m) att skratta åt

Maud Mauderaten Olofsson (c)
Det är hård konkurrens om vad som ska utnämnas till veckans skratt. Jag hörde Näringsminister Maud "Mauderaten" Olofsson (c) på radion i morse. Hon hade rejäla problem att harkla sig ur frågorna om Vattenfall. Jag tror att hon själv inser att hon totalt klantat bort sig den senaste veckan. För mindre än en vecka sedan kommenterade hon Vattenfalls avtal med Tyskland om kärnkraftsolyckor med: - "Man är ansvarig för kärnkraftsolyckor i Tyskland och det är inte acceptabelt. Vi skulle inte ha godkänt ett sådant avtal om vi vetat det." När det några dagar senare stod klart att hon stått och ljugit för svenska folket eftersom hon och departementet varit informerade om avtalet sedan länge så lät det annorlunda: - "Det är viktigt att Vattenfall tar ansvar vid en eventuell kärnkraftsolycka, det är självklart och den ordningen skulle vi behöva ha här i Sverige också." Jag för min del håller med Söndagsmauderaten, men inte Fredagsmauderaten! Ner med Centern under 4% så vi slipper pajaserierna i Riksdagen i fortsättningen!

Välkommen till Vellinge - gäller vissa utvalda
Men, veckans skratt kan också komma från Skåne. Det har nämligen offentliggjorts att Skånemoderaterna ska bearbeta sina kommunala kommunalråd runt om i Skåne till att respektive kommun skall ta emot ensamkommande flyktingbarn. Och det är ju bra. Ansvarig för att genomföra dessa övertalningssamtal ska Vellingemoderaten Lars-Ingvar Ljungman ha! Hahaha! Jag kan riktigt höra hur samtalen kommer att genomföras:
- "Hej, det är Lars-Ingvar Ljungman som ringer, jag vill uppmana er att ta er del av ansvaret och hjälpa till med att ta emot några ensamma barn eller ungdomar."
- "Hur tänker ni göra själva i Vellinge?"
- "E´ du ente klog, vi har aldrig tagit emot några flyktingar och tänker banne mig inte göra det nu heller. Det är inte vårt ansvar. Men jag tycker att NI ska göra det."
- "Åk du hem till Vellinge!"
- "Ja, jag ber om ursäkt, men Schlingman har tvingat mig till det här."

Det ska förresten påpekas att enligt en undersökning gjord bland Vellinges innevånare så tycker en majoritet att det är helt OK att placera det tillfälliga boendet i Hököpinge. Herr Ljungman verkar inte ha full koll på sina väljare! Endast en mindre minoritet stödjer hans egoism. Jag får nog be en stor del av Vellinges innevånare om ursäkt. Det är uppenbart att man varken ska lita på centerpartister eller moderater.

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?
Det har i dag offentliggjorts att Regeringen kommer att föreslå EUforikern Cecilia Malmström (fp) till svensk EU-kommissionär. Oddsen för det förslaget var inte så höga hos mig.

Jag noterar förresten att när nu det nya Lissabonfördraget är infört, som det sades skulle öka öppenheten och demokratin inom EU, så är det dags för det första beslutet. Bakom vällåsta dörrar och neddragna gardiner ska det nu fördelas ett antal välbetalda toppjobb. Ökad öppenhet hette det alltså!

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord är något jag själv aldrig använt. Hyben. Skånska för nypon.

Det har under dagen nästan känts som vår i luften. När jag var ute vid halv åtta i morse för att få iväg Kimmy med skolskjutsen var min första tanke att det var en underbar känsla i luften, som om det var vår. Men, OK, jag vet, det är höst!

Inga kommentarer: