onsdag 4 november 2009

De' va' f-n va' de' va' kållt

Helsingborgs Dagblad avslöjar i dag med hjälp av Ungdomens Nykterhetsförbund att Moderaternas ungdomförbund (MUF) i Helsingborg fortsatt med MUF:s tradition av spritfester som medlemsvärvning. Redan på 60-70-talet när jag var aktiv i SSU här i Åstorp var MUF välkända för att man serverade billig sprit till alla. Detta har skett runt om i Sverige under i varje fall 40 år och pågår uppenbarligen fortfarande. Dom verkar ha varit så upptagna av festandet på MUF i Helsingborg att man inte kunnat uppdatera sin hemsida. Senaste noteringen är från 1 april... Och nu lär det väl inte bli så mycket, MUF:s styrelse i Helsingborg lär ha annat att tänka på.

Kvällsposten / Expressen berättar i dag om lill-Tjabos partajande i Köpenhamn under helgen. De cirka 20 festande greve- och baronättlingarna brände tillsammans med lill-Tjabo motsvarande 100.000 kronor på klubben Nasa. Bara champagneflaskan kostade 50.000! - "De gav järnet, dansade i sofforna och utnyttjade klubbens alla möjligheter maximalt" berättar ägaren Svingegaard. En koll på Knugahusets program visar dock att Carl-Philip inte har några välgörenhetsgalor att närvara vid den närmsta tiden så han hade ju tid. Han ska ju plugga just nu. Pappa är fullt upptagen av jakten på Halle- och Hunneberg enligt kalendariet och har därför inte kunnat nås för en kommentar till hur sonen sköter sina studier!

Dagen har delvis ägnats åt ett besök i Malmö. Angeli blev tvingad till ett snabbesök på tandregleringen så det var bara att ta tåget till Malmö. Och det är nu dagens rubrik får sin förklaring. Det har blåst kallt som bara den i dag. Och det var värre i Malmö än här hemma i Åstorp. Senare framåt eftermiddagen har det kommit lite nederbörd, men minskat med blåsten. Än så länge främst regn eller snöblandat regn. Inte så att det lägger sig i varje fall.

Läsomanen i mig fick pga resan sitt lystmäte. Det har blivit 10 dagstidningar under dagen. Först trillade ju Helsingborgs Dagblad ner i brevlådan i morse. Gratisbladet City Helsingborg plockade jag till mig på stationen i Åstorp. På tåget ner till Malmö hittade jag Metro och City Lund/Malmö att läsa. I Malmö köpte jag Aftonbladet och Kvällspesten. Innan hemresan plockade jag ut en Dagens Nyheter som jag har några kuponger till. På tåget hem hittade jag sedan de båda gratistidningarna från København, Urban och Metroexpress och dessutom Lokalavisen Nordsjælland (lokaltidning för Helsingør och Humlebæk på andra sidan Sundet från Helsingborg) av vilken jag förstår att det tydligen är lokalval i Danmark om några veckor. Det har jag inte sett ett knyst om i svensk media. Tyvärr måste jag erkänna att jag inte hunnit läsa alla tidningar ordentligt...

Skanneloppetuppladdning finalen: Jag trotsade nu på kvällen blåst, duggregn, kyla och mörker och gav mig ut på en sista runda innan Skanneloppet på lördag. Betingelserna runt om var alltså inte idealiska, och jag tog det ganska lugnt också. Fast det är tveksamt om jag hade kunnat sprungit så mycket fortare heller. Tiden 31.30 gjorde väl mig inte direkt överlycklig. Men jag satsar trots detta på att komma under 40 minuter på lördag. Jag hoppas att jag inte får äta upp det?

Jag noterar förresten att familjen Reinfeldts Täby nu får ytterligare 6,6 miljoner kronor för Tibble gymnasium. Detta sedan protesterna och domarna blev för många mot att man mer eller mindre skänkt bort hela gymnasiet till rektorn (som av en ren tillfällighet råkade vara partikamrat med familjen Reinfeldt).).

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord får bli en ganska modern skånsk uppfinning, Birlåda. Ölback på skånska. Att ta färjan över till Helsingør och köpa en back öl har väl lite tappat sin tjusning. Mitt mera humoristiska minne av ölbackar härör från Knutpunkten i Helsingborg där någon lyckades välta sin back i rulltrappan upp till plan 3. Klirrandet när 20 ölflaskor rasar ner för rulltrappan från 3:e våningen hördes över hela Knutpunkten. Det skall påpekas att det numera är förbjudet att ta med sig ölbackar i rulltrappan!

Förresten såg jag någonstans att denna veckan brukade kallas "Vänliga Veckan". Sådana dumheter har dock avskaffats. Vad är nöjet med att vara vänlig om man kan vara elak?

Inga kommentarer: