lördag 4 juli 2009

Euron och jippon

En av våra större jippopolitiker i området är det moderata kommunalrådet Péter Kovacs i Höganäs. Har har för en tid sedan utropat Höganäs kommun till Eurozon. Vilket i praktiken innebär att man precis som tidigare ska låta turister betala med sin egen valuta. Nu poängterar man att detta ska gälla euron, men i praktiken gäller det också t.ex. dollar och danska kronor. Jippogubben har nu tagit initiativ till att få hela Nordvästskåne utropat till Eurozon. Om affärer vill ta emot euro (eller dollar eller danska kronor) är ju helt upp till affärerna. Och de affärer som har många utländska kunder tar emot valutorna som en service till kunderna. Men, när man börjar tala om att priserna ska märkas i både svenska kronor och euro överallt så drar jag öronen åt mig. Jag tycker affärerna rent allmänt brukar klaga på att det är dyrt att märka upp varorna med priser, så det kan inte bli billigare om det ska finnas två valutor. DET vill inte JAG betala för. Men jag tror jag håller med Linda Borgström i Helsingborgs Cityförening som säger: - "Det är en god idé på sikt. Men just nu är vi mer betjänta av att ha danska kronan som parallellvaluta...". För moderutten i Höganäs handlar det inte om att göra det enkelt för handlarna, innevånarna och turisterna. Det handlar om att bedriva kampanj för euron som valuta.

Två båtar kolliderade i går i Öresund. Mitt på dagen, i strålande solsken, ingen vind, ingen dimma osv. Men det blev en ordentlig kollision trots detta. Det ena fartyget, det maltesiska Kapitan Lus, som bland annat var lastat med 182 ton radioaktivt råuran på väg till Le Havre i Frankrike fick ett stort hål i sidan och kräver omfattande reparationer innan det kan fortsätta. Hur f-n kan ett fartyg med farlig last bli påkört mitt på dagen i idealiskt väder?

En populär mötesplats i Helsingborg under varma sommarkvällar är Gröningen. En stor öppen gräsyta nära stranden och samtidigt nära centrum. Att ha picknick på kvällen, ligga och sola på dagen osv är ett populärt folknöje. Och det släpas ner mängder med mat, drycker, grillar osv. Problemet är att nästan inget släpas hem. När städpatrullen kommer på morgonen ser hela Gröningen ut som en svinstia. Vilket är en förlämpning av våra grisar som egentligen är ganska renliga djur i motsats till lätt överförfriskade Helsingborgare som uppför sig som mögpellar. Antingen har dessa Helsingborgare lämnat vettet hemma för att fylla hålrummet med öl, vin och starkare saker. Eller också har man inte mer hjärna än ett ekollon. Jag har efter stor tveken bestämt mig för att stödja kravet på att förbudet mot alkoholförtäring på offentlig plats ÄVEN ska gälla Gröningen. När dessa mögpellar så uppenbart har bevisat att man inte kan sköta sig som anständiga människor så gäller förbudet. Därmed basta.

Aftonbladet presenterade i går en undersökning som tidningen gjort över vilket som var de största stilmissarna en kvinna kan göra. 26,4% uppgav att det var att ha för mycket smink. Därefter följde 21,9% som tyckte att för små kläder var värst och 20,7% som tyckte att ha högklackat men inte kunna gå i dom var värst. I övrigt var det bara småsiffror. Fast jag saknar förslaget med en cigg i munnen. Sedan intervjuar man Carolina Gynning i frågan! Och hon har tydligen ingen förståelse för det där med smink. Fast å andra sidan är ju den damen en enda stor stilmiss hela hon. Hennes klädsel, smink och uppförande gör att man uppfattar henne som ännu mer blåst i de övre regionerna än vad hon troligtvis är i verkligheten. Jag stänger av TV:n när hon dyker upp om jag har tillgång till fjärrkontrollen.

Slutligen kan jag berätta att det blev biobesök även denna helg. Angeli och jag var och tittade på Ice Age 3 - Det våras för dinosaurierna. Ett ganska trevligt eftermiddagsnöje. Det var ganska trevligt att följa mammutar och andra djurs möte med dinosaurier. Animerad action, lite lätt romantik, humor och lite gullenuttande gör att filmen nog passar alla åldrar. Jag pendlar mellan 3 eller 4 ekollon, men jag är övertygad om att Angeli gav minst 4 ekollon utan att tveka.

Inga kommentarer: