lördag 1 november 2008

Hur ska Ryanair göra nu?

EU har beslutat att flygbolagen inte längre får bluffa med biljettpriserna. Det ska inte längre gå att sätta priset till 1 krona, och sedan via en asterisk hänvisa till en liten text som berättar att det tillkommer skatter, bokningsavgift, pappershyra, bränsletillägg, sittplatstillägg, toatillägg samt tilläggstillägg och några andra tillägg som flygbolagen inte kommit på än. Hur ska nu Ryanair göra? Men dom gör väl som alltid annars, skiter i det!

I dag är det en av dessa underliga dagar på året då den dagliga morgontidningen inte vet vad "daglig tidning" betyder. Daglig tidning är just det, daglig tidning, inte nästan daglig tidning!

Jag hörde ekots lördagsintervju med Silvia Sommerlath. Nu brukar inte lördagsintervjuerna vara exempel på skjutjärnsjournalistik, utan de kritiska frågorna brukar vara ganska inlindade. Men Silvia-intervjun var nog rekordet i snälla intervjufrågor. Vad är det gör att den allra bästa journalist förvandlas till ett inställsamt darrande mähä när dom ställs framför någon ur knugafamiljen?

Skanneloppetrapport:I dag var det så äntligen dags för Skanneloppet. Tyvärr har uppladdningen inte gått riktigt som jag önskat. Att träna i snitt en gång per vecka är inte tillräckligt om man har ambitioner. Så det är ju tur att jag inte har det... Sista veckan hade jag tänkt försöka mig på två träningsrundor under veckan, men det blev ingen alls. Lite lätt snuva gjorde att jag bestämde mig för att ta det lugnt. Så det var inte med så stora förväntningar jag promenerade upp till startplatsen vid Tingvalla tillsammans med Kevin i förmiddags. Då hade jag cyklat dit på morgonen för att hämta startlappar och få veta exakt starttid. Skanneloppet tillhör ett av de få motionslopp där inte alla löpare släpps iväg i en klunga. Istället får man en starttid, och sedan släpps det iväg fem till sju löpare varje minut. Vädret var egentligen idealiskt för att vara mitt på hösten. Vindstilla, hög och klar luft och ganska kallt. Det hade nog varit under noll under natten, men nu på dagen var det väl några grader varmt. Jag räknade med en tid på 40 minuter på den 7,1 kilometer långa (ganska kuperade) rundan. Sluttiden blev 40.14 så visst var det ganska bra gissat. Men det kändes att det var lite längre än jag brukar springa. Hade det inte gått nerför sista biten hade det varit tungt sista biten. Kevin som sprang en lite kortare runda hade dessutom tur i utlottningen av priser. Själv fick jag ett speciellt tröstpris eftersom jag hävdade att det var orättvist att Kevin och inte jag vann något. Hur som helst var detta tydligen 22:a året jag sprang Skanneloppet. Jag fick min 20-årsstatyett 2006. Och får alltså vänta till 2016 minst innan jag kan få nästa statyett vid 30 lopp. Om jag nu lever så länge? Kevin ska nästa år ha plakett för 5 år.

Den här bloggen finns egentligen på tre ställen. Den ursprungliga och mest kompletta bloggen på SWL.NU är mer än 11 år gammal och är inne på inlägg 4188. Men i dag firar Sven Tycker på Aftonbladet inlägg nummer 500. Och det är ju alltid något att fira. Den tredje versionen här på Blogger är lite äldre än Aftonbladet och når 1000 inlägg någon gång efter årsskiftet.

Inga kommentarer: