söndag 2 november 2008

Bond på hämnarstråt

Kevin och jag gjorde ett biobesök, som vanligt, i dag på sen eftermiddag. Detta trots tekniska problem. Jag bokar / köper alltid biljetterna i förväg via nätet. Men under några dagar har SF:s sajt inte fungerat så den här gången fick jag beställa via telefon istället. Vilket innebar att jag inte kunde boka de platser jag brukar boka. Fast det blev faktiskt nästan exakt dessa ändå! Och när vi sedan kom till Filmstaden fungerade som vanligt inte automaten heller, så det var bara att ställa sig i den långa kön med alla som ska köpa popcorn och annat. Det är ju just för att slippa det som det finns en automat - som alltså allt som oftast är ur funktion. Filmen var som väntat en orgie i actionscener och slagsmål. Hade detta varit verkligheten och inte film så hade det gått ut ungefär 20 James Bond. 10 hade hamnat på bårhuset och de andra 10 på intensivvården. Men nu är det som sagt film, och då klarar hjälten ALLT. Det skjuts, exploderar och slåss på ett sätt så att man faktiskt blir imponerad av fantasin. Annars är ju huvudstoryn delvis genomtänkt. Den folkvalda presidenten i Bolivia ska störtas av kriminella i samarbete med en högermilitär. Och med tyst acceptans från USA. Men det fixar förståss den gode James. Att han sedan i ren hämnd tar kål på både den ena och den andra på vägen får vi alla stå ut med. Betyget varierar mellan 3 och 4 patroner beroende på vilka ögon jag tittar med, det till höger eller det till vänster.

Det är fortfarande höstfärger på Söderåsen
Söndagen går i den onda ryggens tecken. Det är uppenbart att den lätta ryggvärk jag kände i går på morgonen skulle tagits på mer allvar. Kanske genom att låta bli att springa 7 km i skogen. Det var visserligen värre i går på kvällen än nu. Men dagens Höstlunk i skogen kunde känts bättre. Att det dessutom var svåra frågor gjorde ju inte saken bättre. Hur länge ett vildsvin går dräktig tillhör inte mina favoritfrågor. Eller hur många hjärnor en sjöstjärna har? Men för övrigt var det en riktigt skön promenad. Det hade varit riktigt kallt på natten så marken var vit av frost. Och till detta en klar himmel och hög klar luft gjorde promenaden riktigt skön. Om det inte hade varit det där med ryggen. Men en så'n här vacker höstdag är egentligen den härligaste som finns. Finns det något vackrare än höstfärger?

Den amerikanska proffsidrotten tar i med hårdhandskarna mot dopningsfusket. Jag ser att NFL har skärpt straffet för användning av anabola steroider. Avstängning - i fyra matcher!

Aftonbladet har i dag en artikel om hur det kvinnliga våldet ökat kraftigt. På 12 år har samtliga våldsbrott bland män ökat med 26% (läser man kvällspressen kunde man tro att det var mycket värre). Bland kvinnor har det ökat med 86%. Våld/hot mot tjänsteman har siffrorna 15% resp 110%. Misshandel 14% resp 78%. Visst är det bra med minskade könsskillnader!?

Sedan ser jag att "hjälten" Arnold Schwartzenegger slutligen engagerat sig i presidentvalskampanjen i USA. På ett valmöte för John McCain varnade han för Barack Obama. Om jag förstod det rätt var faran med Obama dels att han hade alldeles för spinkiga ben och armar och att han dessutom var inspirerade av det hemska socialistiska Europa. Som Arnold hade flytt från... Ibland måste man gnugga ögonen när man följer den amerikanska valkampanjen.

Jag såg förresten en uppgift som sade att uttaget av Tillfällig Föräldrapenning ÖKAT sedan man införde regler om att föräldrarna måste visa intyg från skola/förskola på barnets frånvaro. Detta eftersom ju Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) är övertygad om att de flesta som sjukskriver sig eller är hemma med sjuka barn egentligen bara fifflar. Det är denna tro från vår Socialförsäkringsminister som hela tiden finns i bakhuvudet när hon utformar reglerna (som ju hela tiden handlar om kontroll och straff).

Slutligen måste vi ju ägna några rader åt våra älskade slipsnissar. Jag såg på näringslivssidorna i bladet att antalet börsföretag med bonusprogram för den högsta ledningen ökar. Bonusprogrammen för vanliga anställda minskar. På ett annat ställe läste jag att när Investmentföretaget Investor köpte upp ett läkemedelsföretag nyligen upptäckte man att dom hade skurit ner den långsiktiga forskningen eftersom detta minskade den kortsiktiga vinsten, och om den minskade försvann bonuserna för ledningen. Jag kan inte förstå varför företagsledningen först ska ha höga löner för att dom ska göra ett bra jobb, och sedan ska dom ha ännu mer i lön om dom gör jobbet så bra som dom har en hög lön för att göra.

Inga kommentarer: