söndag 13 augusti 2006

Töntar i politiken

Vem är den mest patetiska partiledaren just nu? Ja, om vi undantar töntpartier som Unika Partiet, Piratpartiet, SverigeDemokraterna, SPI, Junilistan osv så tror jag att Göran Hägglund tar priset. Aftonbladet kör just nu en serie intervjuer med partiledarna där man ställer djupa och intressanta frågor, som vilken skiva som var den senaste dom köpte, vad dom skulle göra med ett platt paket från IKEA osv. En av de mest intressanta frågorna var vilken svordom som var deras mest använda. Och det är ju Fan, Helvete också och liknande som gäller. Lars Leijonborg utmärkte sig med att hävda att han inte svor så ofta. Men Göran Hägglund tar nog priset med - Fastighetsskatt! Undrar om han menade allvar eller försökte vara rolig. Men med tanke på den hatkampanj mot fastighetsskatten som KD och hr Hägglund driver, så tror jag faktiskt att han menade allvar. Han tror/hoppas att detta skall rädda kvar honom i riksdagen nämligen. Frågan är hur populär han blir på landsbygden när dom äntligen inser att hans avskaffande av fastighetsskatten i själva verket innebär skattehöjningar för dom. Förutom att ett antal 10-tal miljarder ska betalas på något sätt. KD:s fastighetsavgift på 2.800 kronor per år är högre än min fastighetsskatt i dag. Jag ska härmed införa "Hägglund" som min mest använda svordom!

Bevara fastighetsskatten! Med justeringar och spärrar är det en väl fungerande och rättvis skatt. Ett avskaffande skulle innebära en enorm överföring av kapital från lågavlönade landsbygdsbor till högavlönade stadsbor.

Vilket parti som är löjligast av alla som ställer upp är en annan intressant fråga. Unika Partiet, Piratpartiet och Kalle Anka Partiet slåss intensivt om förstaplatsen. Jag såg för någon dag sedan att Piratpartiet skröt över att man nu hade fler medlemmar än Miljöpartiet. Frågan är om man kan räknas som medlem för att man har skickat ett SMS för 5 kronor. Att dom med den avgiften och den metoden bara fått ihop ca 7.000 "medlemmar" på den tiden skulle jag se som ett misslyckande. Det skulle vara intressant att se hur man finansierar verksamheten? Det kan ju inte bli många ören över av 5 kronor när avgiften till telebolagen dragits. Den vägen kan man inte finansiera verksamheten på. Det är ju annars det vanliga sättet att finansiera starten på ett parti. Var kommer Piratpartiets pengar från? Stämmer det att det är några f.d. nynassar som ligger bakom?

Inga kommentarer: