torsdag 31 augusti 2006

Mer hackande på Israel

I dag hålls en givarkonferens i Stockholm för att samla ihop pengar till att bygga upp Libanon igen efter Israels medvetna rasering av landets infrastruktur. Ett problem med den här typen av konferenser (som ibland kommer att handla om att bjuda över varandra för att visa sig duktig) är att det ofta lovas mer än vad som hålls. Det är ett antal länder som är kända för att lova mycket men sedan aldrig betala ut pengarna.

I radion i går hörde jag någon som kallade sig expert som uttalade sig om konferensen. Och han verkade vara kritisk till det mesta. Ända tills det i avannonseringen kom en förklaring. Han var förutom sitt arbete frivilligarbetande för Svensk Israel-information (eller någon av de andra propagandaorgansiationerna för Israel i Sverige - jag hängde inte med). Det förklarade ju en hel del.

För övrigt noterar jag att det nu framkommit att de flesta klusterbomber som Israel fällde över Libanon fällde man under de sista 3 dagarna av bombningarna, dvs EFTER det att FN fomellt antagit resolutionen om eld upphör. De israeliska krigsförbrytelserna blir allt mer uppenbara. Jag förstår inte hur de svenska politiker som ställer upp till stöd för Israel resonerar. Däremot har jag alltså inga problem att förstå hur de som kritiserar t.ex. Hizbollah tänker. Kritiken av Israel innebär inte automatiskt att man stödjer Hizbollah.

Inga kommentarer: