måndag 7 augusti 2006

Att cykla - de' e' live'

Måndag och ny vecka. Även denna måndagen har jag varit förvisad att jobba på kontoret i Klippan, och eftersom vädret kändes riktigt bra tog jag i dag cykeln. De knappa 15 km tog ca 35 minuter på morgonen. Vindstilla, solsken men inte för varmt än. En riktigt trevlig cykeltur. Hemresan blev lite jobbigare med motvind och lite för varmt så det tog lite längre tid. Hur som helst sparade jag några kronor till Försäkringskassan och fick dessutom lite motion. Men jag tror att det blir lite för långt att cykla till Örkelljunga i morgon. Det får bli bussen.

Statistik har jag alltid tyckt är spännande. I gårdagens Aftonbladet presenterades en undersökning om främst sex och samlevnad som gjorts bland ca 80.000 läsare av tidningen. Det kan ju diskuteras hur representativt urvalet blir, men lite kul är ju statistiken...

Jag ser bland annat att kvinnor är mycket mer våldsamma än män. 41% av kvinnorna (mot 24% för männen) har någon gång velat slå sin partner. Drygt 12% av kvinnorna har dessutom gjort det också (mot bara drygt 3% av männen). Vågar man ha någon partner? Varför pratas det bara om kvinnomisshandel? Och då i meningen av kvinnor misshandlas, inte att dom misshandlar?

För övrigt har jag under kvällen tillbringat ca en och en halv timme hos en f.d. arbetskamrat för att försöka komma underfund med vart alla hennes dokument på datorn tagit vägen. Inga virus, inga spionprogram och liknande fanns det. Men det var en massa som var helt borta. Datorer är något mystiskt. Jag begriper inte att folk vågar åka till månen - och lita på stödet från en dator? Men det är kanske inte Windows som NASA använder!

Inga kommentarer: