tisdag 15 augusti 2006

Fastighetsskatt och kokain

Jag lyssnade på Fredrik Reinfeldt på radion i förmiddags. Intervju och i Ring P1. Och det blev lite förvirrat när avskaffandet av Fastighetsskatten skulle förklaras och finansieras. När det nu börjar gå upp för ett antal hundratusen fastighetsägare på landsbygden att KD:s förslag till delfinansiering, alltså en fastighetsavgift på 2800 kronor för dom betyder höjda kostnader så måste ju det problemet lösas. Fredrik Reinfeldt virrade in sig i eventuella regler om begränsningsregler så att ingen fick en höjning ändå. Så där försvann enkelheten och ännu en del av finansieringen. Större delen av finansiering återstår fortfarande. Moderatledaren var nu inne på begränsningar av avdragsrätten på lån. Ett fullständigt avskaffande av ränteavdragen räcker till att finansiera halva fastighetsskatten. En intressant fråga är hur populärt ett avskaffande blir när svenska folket upptäcker att dom får betala det ändå. För många blir det förlust, t.ex. ägare av äldre hus på landsbygden, och barnfamiljer med nya dyra lån. Vinnare är ägare till lite äldre stora fastigheter runt storstäderna.Behåll fastighetsskatten!

Även Sven Nylander har nu erkänt att han snortat kokain. Magplasket blev rejält. Men jag väntar fortfarande på en debatt om den kultur som uppenbart finns bland de bortskämda och de fina folket som umgås med varandra på kändiskrogar och inneställen. Stäng Stureplan en vecka så får ett antal bortskämda divor svåra abstinensbesvär!

Svansandet för knugahuset fortsätter. En sladderartikel om hur Carl Philip festar runt plockades snabbt bort av TV4 från deras sajt. Inte stöta sig och berätta om hur dom uppför sig. Det stämmer inte med underdånigheten. Avskaffa tramset helt!

Slutligen läste jag i bladet en liten artikel där riksdagspartiernas kvinnliga påläggskalvar fått svara på en del frågor om hur mycket dom visste om hur unga tjejer lever i allmänhet. Jag blir inte upprörd över att dom inte vet hur mycket en normal 25-29 åring lägger på smink, eller kläder osv. Men jag blir lite undrande när t.ex. KDU:s ordförande Ella Bohlin tror att genomsnittsinkomsten för tjejer i den åldern är 22.000. Vilken värld lever dom i? Inte så konstigt att makthavare ibland fattar konstiga beslut när dom tror att folk har dom inkomsterna. Det är mer än vad jag tjänar efter mer än 30 år på Försäkringskassan. (Rätt svar var 13760 kronor). Den enda som var någorlunda nära var Miljöpartiets Maria Wetterstrand. Låt politiker prya i verkligheten!

Inga kommentarer: