lördag 5 augusti 2006

Israel som krigsförbrytare

De israeliska precisionsbombningarna av Hizbollahmål i Libanon fortsätter. Bland de senaste fullträffarna finner vi ca 30 krigare som klätt ut sig till lantarbetare (främst syriska kurder) som plockade frukt nära den syriska gränsen. En klockren fullträff på lastbilen dom lastade med persikor eliminerade ett 30-tal motståndare. Hizbollah hade också byggt en avskjutningsramp för sina raketer mitt i Libanons största vattenkraftverk, Ibrahim Abd al-Aar, som nu står stilla efter flera fullträffar. Kraftverket stod för större delen av Libanons elförsörjning. Hizbollahkrigarna hade också gömt sig under 4 broar på motorvägen norrut från Beirut. Och ett antal bombträffar på broarna har därför stängt av den enda ordentliga landvägen in till Beirut för att föra in förnödenheter till huvudstaden. Däremot verkar inte framgångarna i söder där Hizbollah gömmer sig och skjuter sina raketer från vara så stora. Raketerna fortsätter att skjutas iväg i varje fall. Så även om man inte kan besegra Hizbollah kan man ju alltid bomba staten Libanon tillbaka 20 år. Aftonbladet publicerade i dag två satellitfoton över Beirut, tagna med 19 dagars mellanrum. Det måste ha funnits många Hizbollahhögkvarter i Beirut. Det ser ut som Dresden efter de allierades bombanfall i slutet av andra världskriget.

Att det finns stater (inga namn nämnda) som stoppar en FN-resolution med krav på en omedelbar vapenvila är en skandal. Efter det här är min sista sympati och förståelse för israelisk politik bortblåst.

Över till något roligare. Vi har en igelkott som verkar komma regelbundet och hälsa på. Jag har på senare år blivit orolig eftersom antalet igelkottar minskat. Och vi har haft år då vi inte sett en enda.

Inga kommentarer: