onsdag 1 december 2021

Lugna och trygga Sverige

» Amerikaner är inte kloka.

Från början hade jag tänkt ägna dagens Tyckeri till att ha lite funderingar kring de synpunkter från oppositionspartierna på Magdalena Anderssons nya regering och regeringsförklaring som framförts. Men när jag funderat lite mer så konstaterade jag att reaktionerna var så förutsägbara att det hade känts meningslöst att ha några synpunkter. Är det någon som hade förväntat sig att Ulf Kristersson, Jimmie Åkesson och Ebba Busch INTE skulle såga allt jäms med fotknölarna? Nä, just det! Men vi kan konstatera att Nooshi Dadgostar, Annie Lööf och Nyamko Sabuni hoppade över motorsågen i varje fall.

Så råkade jag se en nyhet på brittiska BBC:s nyhetssajt. En 15-årig elev har tydligen igår gått in på en skola i staden Oxford i delstaten Michigan och öppnat eld med ett skjutvapen som hans pappa köpte i fredags. Totalt är 3 elever döda och 8 skadade. Några är allvarligt skadade. 15-åringen hann inte skjuta upp all ammunition han hade med sig innan polisen kom till platsen och lyckades få slut på skjutandet. Pojken vägrar prata med polisen - på uppmaning av hans pappa!

Utan vapen mindre våld
Skolskjutningar visar under flera år en uppåtgående trend i USA, med undantag för förra året så det skedde en minskning. Troligtvis pga olika Coronarestriktioner. Men antalet incidenter har åter börjat öka. Bara i år har det än så länge inträffat 138 olika skolskjutningar i USA.

Amerikaner måste vara helt knäppa i de övre regionerna som inte inser hur farligt det är med skjutvapen i vart och vartannat hem. Vapenlobbyn är stark med argumentet att det är varje amerikans rätt att bära vapen för att skydda sig. Effekten är våldssiffror som vi i lilla lugna Sverige inte ens är i närheten av.

Läs:
Michigan school shooting: Student kills three and wounds eight. - BBC

Inga kommentarer: