tisdag 18 augusti 2020

Makt

» Vad är man villig att sälja ut för Makten?

Moderatledaren Ulf Kristersson och Kristdemokraternas ledare Ebba Busch har dragit slutsatsen att om dom ska komma till makten i Sverige så måste dom göra detta med stöd av Sverigedumokraterna. På något annat sätt kommer det inte att gå i en överskådlig framtid.

Alltså har Ulf Kristersson bestämt sig för att slänga alla liberala inslag i Moderaternas flyktingpolitik på gödselhögen. Ska man få den efterlängtade Makten så måste detta ske med Sverigedumokraterna med på tåget. Och SD kompromissar inte med sin främlingsfientliga grundsyn.

Likaså har Ebba Busch konstaterat att det kristna kärleksbudskapet omfattar inte längre människor av annat ursprung som flyr för sina liv. Det kristna kärleksbudskapet omfattar i fortsättningen hellre sverigedumokratiska rasister. Beväpnad med KD-batongen ger hon sig därför ut till strid mot asylsökande. En grupp som är den minsta under detta århundrade.

Den nya Brunblå sörjan
Låt oss ta ett par citat från den gamla goda tiden. Så här sade den tidigare KD-ledaren Göran Hägglund i en debattartikel i DN 2014:

- "Kristdemokraterna har länge kämpat för en migrationspolitik som bygger på öppenhet, respekterar asylrätten och värnar de värden och principer som skyddsgrunderna bygger på. Det kommer vi att fortsätta med. Det är viktigt att Sverige, i dag och i framtiden, ger skydd till de som flyr undan förföljelse, krig och förtryck."

Jag undrar om Batong-Ebba gillar att bli påmind om sin företrädares sin på saken. Hur som helst så tänkte jag också ta ett citat från ingen mindre än Ulf Kristersson själv. Fast detta sade han förstås långt innan han insåg att Sverigedumokraterna är hans biljett till Makten. Närmare bestämt så var det en ung Ulf Kristersson som sade så här 1988:

- "Och på lång sikt, eller på så kort sikt som möjligt, men ändå på lite sikt, vill vi att alla gränser ska vara öppna och vi ska arbeta för att andra länder ska ha så öppna gränser som möjligt, för det är inte stater som ska begränsa, liksom, människors liv."

Lite rörigt uttryckt i och för sig. Vi har ju ett annat Ulf Kristersson löfte vi kan påminna om också. Det här löftet gav Ulf Kristersson till överlevaren från Förintelsen Hédi Fried i samband med valrörelsen 2018:

- "Mina värderingar är inte SD:s. Jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD."

Fast sedan har ju förstås Ulf Kristersson kommit till insikt att om han ska kunna nå den eftertraktade Makten så måste han göra just det. Gulla med Sverigedumokraterna. Jag tänkte avsluta med ännu ett citat från Ulf Kristersson. Fast det här löftet från Ulf Kristersson gör han allt han kan för att infria. Och där är det istället Sverigedumokraterna som ställer upp och anpassar sin politik. Får dom bara igenom sin rasistiska och främlingsfientliga politik så säljer dom med glädje ut alla andra åsikter. Så här lovade nämligen den nyvalda MUF:are Ulf Kristersson när han blev invald i Riksdagen för första gången:

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

Den Brunblå sörjan formerar sig!

Läs gärna:
Statsvetare om SD:s migrationsutspel: Milstolpe i ett närmande till M och KD. - Dagens ETC

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/201497-ebba-busch-vill-strama-upp-artusendets-lagsta-flyktinginvandring/