fredag 28 augusti 2020

Det är inte lätt alltid

» SD skratt

SD är faktiskt ett lustigt parti. Under en lång tid har Sverigedumokraterna runt om i landet motionerat om förbud mot att täcka ansiktet på offentlig plats. Naturligtvis för att komma åt de muslimska kvinnor som kommer från länder där en heltäckande burka är tradition. För jag kan inte tänka mig att det handlar om att komma åt t.ex. nunnor eller andra lite mer extrema religiösa grupper. Eller MC-hjälmar och Halloween-utklädda?

Hur som helst har Sverigedumokraterna i dag helt bytt åsikt. I dag kampanjar SD runt om i landet istället för att införa krav på ansiktsskydd i olika sammanhang. Jag undrar om burka med inbyggt skydd är godkänt? Hur som helst spelade SD upp ett rejält jippo när man ställde sig och delade ut ansiktsskydd utanför tunnelbanan i Stockholm häromdagen. Att det var ett rent jippo kunde vi konstatera eftersom de som delade ut ansiktsskydden inte själva hade några ansiktsskydd på - eller handskar!

Medan jag skriv raderna ovan fick jag mig ännu ett SD-skratt. Jag tittade nämligen på de lokala SVT-nyheterna. Och dom berättade att SD i Bromölla kontaktat Socialdemokraterna i Bromölla för att bilda ett majoritetsstyre i kommunen. SD har nämligen fått problem i Bromölla. SD styr här i minoritet men med stöd från M och KD. Jo, man styrde i minoritet. Nyligen avgick ett antal SD-politiker, bland annat kommunalrådet. Något som resulterade i att Sverigedumokraterna insåg att dom misslyckats i Bromölla och man avgick från styrandet. Och har nu alltså vänt sig till S för att behålla styret. Jag tror inte någon är förvånad när Socialdemokraterna med vändande post svarade att det var uteslutet. Samtidigt rapporteras att två ledande kristdemokrater i Bromölla hoppar över till Sverigedumokraterna. Något som säger en hel del om dagens Kristdemokraterna.

Läs:
SD vill ha majoritetsstyre i Bromölla – annars släpper de makten. - SVT
SD i Bromölla vill inte fortsätta styra i minoritet. - SR
Slut på SD:s minoritetsstyre i Bromölla. - Sydsvenskan
KD:s ordförande i Bromölla går till SD. - SVT
SD-skyltfönstren som sprack. - Olle Lönnaeus i Sydsvenskan

Inga kommentarer: