onsdag 27 augusti 2014

Sven bedriver personvalskampanj

Kryssa Sven Ohlsson
» Personvalskampanjen inledd: När ni går och röstar är det viktigt att rösta rätt. Och eftersom er bloggare nu, efter ett antal års frånvaro, åter står uppsatt på en valsedel så gör jag bedömningen att det är viktigt att föra en personvalskampanj. Om ni har rösträtt i Skåne och i Nordvästkretsen skulle er bloggare bli mycket stolt om ni ville kryssa mitt namn. Jag kommer nu att föra en intensiv personvalskampanj fram till valdagen och har som mål att uppnå 10 (tio) personkryss. Och med lite tur och skicklighet så ska jag nog lyckas. Jag har ju i varje fall ett kryss redan utlovat - min egen! Men faktum är att jag har många års erfarenhet som valförrättare. Dvs som tar emot röster, prickar av, kontrollerar och räknar röster. Och som rösträknare kan jag berätta att det var mycket roligare förr i tiden när man kunde stryka namn istället för numera när man kryssar namn. Det var mycket roligare att se vilka som ströks jämfört med i dag med vilka som kryssas. Faktum är att vi rösträknare i princip inte har någon koll på vem som kryssas. Vi räknar inte detta, och det är som sagt inte alls lika spännande att notera som när man förr fick stryka över namn. DET kunde vara riktigt kul! Som sagt, Kryssa Sven Ohlsson! Och rösta på Vänsterpartiet förstås.

PPM-fiaskot
» Känn er lurade: Jag läser ny statistik över hur det gått för vårt PPM-sparande. Det här pensionssparandet som skulle göra oss alla till aktiespekulanter - trodde man. Nu visar det sig att PPM-tankarna i stort sett är ett enda stort fiasko. De, som likt er bloggare, gjorde ett mer eller mindre aktivt val att inte välja någon fondförmedlare utan lät pengarna stanna i "Icke-vals fonden" kan känna sig lyckliga. Men cirka 700.000 svenskar kan känna sig lurade. AP7 Aktiefond, som icke-vals fonden heter, har under de två senaste åren haft en utveckling på 67% upp. Den bästa fonden av alla de fonder som olika aktieförmedlare erbjuder har under samma tid haft en utveckling på 40%. Dvs, inte en enda av dessa valbara fonder har klarat sig bättre än den fond som alla vi andra har våra pengar i. En del fonder har gått acceptabelt, andra har gått uselt. Känn er lurade! Dom enda som jublar är alla dessa slipsnissar på fondbyråer och banker som tjänat bra med pengar på att lura er andra på slantar. Och de politiker som lurat oss att införa systemet.

» Knugafamiljen som föredöme: Jag ser att Drottning Silvia och Prinsessan Madeleine hyllas för att vägra ställa upp vid utdelningen av Polarpriset till en brottsling. Det handlar om Chuck Berry som för 55 år sedan gett en 14-årig mexikansk flicka jobb på en av sina klubbar som sedan också prostituerade sig. Och han dömdes till fängelse för trafficking. Och det är bra Silvia och Madde att ni inte vill stötta brottslingar. Fast när ni nu valde ett lämpligt objekt att markera mot så kanske ni kunde valt ett lite mer aktuellt exempel än något som hände för 55 år sedan. Och dessutom handlade om en färgad man som dömdes i tidiga 60-talets USA av en vit domare. Men jag tar för givet att Knugafamiljen i fortsättningen vägrar all kontakt med personer som någon gång dömts för skattebrott, bedrägerier och annat under de senaste 55 åren.

» Folkpatriet stavrar: Jakten på Folkpartistiska stavningsmisstag fortsätter intensivt. Effekterna av Skoltalibanen Jan Björklunds skola (eller den Socialdemokratiska Flumskolan) ger spännande effekter. Nu senast är det en affisch från Folkpartisten Margaretha Furustrand som infört den nya hashtaggen #därföfolkpartiet. Elaka tungor gör gällande att man från Folkpartiet nu medvetet skriver fel för att få publicitet. Och det lyckas ju. Den goda Margaretha skulle ju inte fått sin affisch känd lika mycket om hon inte hade skrivit fel! - "Våffö gör di på detta viset".

Inga kommentarer: