fredag 4 maj 2012

Om skolans VERKLIGA problem, del 2

I går berättade jag om Lärarnas Riksförbund som konstaterat att klyftorna i den svenska skolan växer. I dag var det dags för Skolverket att lämna en rapport om ökade skillnader mellan skolorna i Sverige. Det svenska skolsystemet är som gjort för att öka klyftorna mellan de som det går bra för och de som det inte går bra för. "En viktig orsak till att skillnaderna ökar är det fria skolvalet" skriver man bland annat. Det är en direkt skandal att det fått fortsätta på detta sättet. Detta medan högste ansvariga politiker, Snackemostern Jan "skoltalibanen" Björklund angriper fel saker och snarare försämrar situationen.

Israels flagga
Jag har "roat" mig med att läsa en artikel i Jerusalem Post. En artikel skriven av Paulina Neuding. Samma Paulina Neuding som efter en egengjord intervju med Malmös Ilmar Reepalu i sin egen högertidning Neo fick igång den senaste debatten om Ilmars antisemitism. Och jag måste erkänna att jag förundrar mig över att debatten inte istället handlar om Paulinas islamofobi. Jag tror att Paulina Neuding är en större islamofob än Ilmar Reepalu är antisemit. Det är mycket svårt att uttrycka kritik mot staten Israels politik utan att hamna i en situation där det man skriver kan tolkas som antisemitism. Jag försöker så gott jag kan när jag är inne på ämnet, förtvivlat fundera igenom hur jag skriver, för att inte kunna beskyllas för att inte kunna skilja på kritik av staten Israels politik och kritik av judar som grupp. Det är svårt ibland, och Ilmar Reepalu har flera gånger misslyckats med gränsdragningen. Och troligtvis har även jag gjort detta. Alltså måste jag återigen poängtera hur förkastligt det är att kritisera judar som grupp för vad staten Israel gör. Alla judar, varken i Israel eller på andra håll, stödjer inte staten Israels politik gentemot palestinierna. Judar som grupp har alltså inget med kritiken av staten Israel att göra.

Men, det är lika viktigt att poängtera att muslimer som grupp inte har med vad muslimska terrorgrupper gör, vad muslimska stater gör. Men i sin artikel (och på andra håll) har Paulina Neuding hamnat i spåret att muslimerna som grupp håller på att ta över. Paulina Neuding är en islamofob som ska ha kritik för detta!

Sedan hittar jag ännu en väljarundersökning som bekräftar ett fortsatt ökat stöd för Socialdemokraterna och fortsatt tråkigt för Högeralliansen, Denna gången är det Expressen som via Demoskop visar fortsatt tråkiga siffror för Högeralliansen. Socialdemokraterna får 35,5% (+1,4) medan Moderaterna får 30,1% (+0,2) följt av Miljöpartiet 10,2% (+0,7), Vänsterpartiet 5,7% (-0,8), Centerpartiet 4,8% (+0,6), Folkpartiet 4,7% (-0,5), Sverigedemokraterna 4,6% (-2,0) och Kristdemokraterna 3,4% (+0,3), allt jämfört med för en månad sedan. Det mest intressanta i undersökningen är annars ett rejält ras för Sverigedemokraterna och att Folkpartiet nu rasat så mycket att man till och med är mindre än Centerpartiet. Och visst är det kul när man hittar undersökningar som bekräftar vad man vill. Det finns ALLTID undersökningar som kan bekräfta de egna synpunkterna.

Slutligen noterar jag att vår folkpartistiske Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni blivit så till den milda grad ovän med sin statssekreterare Amelie von Zweigbergk att hon fått sparken - Amelie alltså, inte Nyamko...

Inga kommentarer: